مجازی سازی

مزایا و معایب مجازی سازی

مزایا و معایب مجازی سازی

مزایا و معایب مجازی سازی سرور برای یک سازمان که هدف بهینه سازی و تغییر پلتفرم فناوری اطلاعات جز اولویت های سازمانی می باشد مهم است که اولا: برآورد صحیحی از نیازهای خویش داشته باشد؛ دوما تحقیق مفصلی از پلتفرم مجازی سازی سرور داشته باشند؛ تا مشخص گردد،پلتفرم مجازی سازی در کدام بخش ها و تا چه سطحی نیازهای سازمان را برآورده می کند؛ برهمین اساس در این مقاله به مهمترین مزایا و معایب این پلتفرم مدرن می‌پردازیم. 

مزایای مجازی سازی سرور چیست؟

مجازی سازی طیف وسیعی از مزایای تکنولوژیکی و تجاری را برای سازمان به ارمغان می آورد. تعدادی از مهم ترین و رایج ترین مزایای مجازی سازی را در نظر بگیرید:

ادغام سرور

ادغام سرور از آنجا که مجازی‌سازی یک سرور فیزیکی را قادر می‌سازد تا کار چندین سرور را انجام دهد، می‌توان تعداد کل سرورهای شرکت را کاهش داد. این فرآیندی است به نام یکپارچه سازی سرور. به عنوان مثال، فرض کنید در حال حاضر 12 سرور فیزیکی وجود دارد که هر کدام یک برنامه را اجرا می کنند. با معرفی مجازی سازی، هر سرور فیزیکی ممکن است میزبان سه ماشین مجازی باشد که هر ماشین مجازی یک برنامه کاربردی را اجرا می کند. سپس، سازمان فقط به چهار سرور فیزیکی برای اجرای همان 12 بار کاری نیاز دارد.

زیرساخت فیزیکی ساده شده

زیرساخت فیزیکی ساده شده با تعداد سرورهای کمتر، تعداد رک ها و کابل ها در مرکز داده به طور چشمگیری کاهش می یابد. این امر استقرار و عیب یابی را ساده می کند. سازمان می تواند اهداف محاسباتی یکسانی را تنها با کسری از فضا، توان و سرمایش مورد نیاز برای مکمل سرور فیزیکی انجام دهد.

کاهش هزینه های سخت افزاری و امکانات

یکپارچه سازی سرور هزینه سخت افزار مرکز داده و همچنین امکانات را کاهش می دهد. به یاد داشته باشید، انرژی و خنک کننده کمتر. یکپارچه سازی سرور از طریق مجازی سازی یک تاکتیک صرفه جویی قابل توجه در هزینه برای سازمان هایی با تعداد سرورهای بزرگ است.

بیشتر از آنجا که هر VM به عنوان نمونه مستقل خود وجود دارد، هر VM باید یک سیستم عامل مستقل را اجرا کند. با این حال، سیستم‌عامل می‌تواند بین ماشین‌های مجازی متفاوت باشد و سازمان را قادر می‌سازد تا هر ترکیب دلخواه از ویندوز، لینوکس و سایر سیستم‌عامل‌ها را روی همان سخت‌افزار فیزیکی مستقر کند. چنین انعطاف پذیری در استقرار سرورهای فیزیکی سنتی بی بدیل است.

مدیریت بهبود یافته مجازی سازی

مدیریت بهبود یافته مجازی سازی کنترل منابع و ایجاد نمونه VM را متمرکز می کند. مجازی‌سازی مدرن ابزارها و ویژگی‌های زیادی را اضافه می‌کند که به مدیران فناوری اطلاعات کنترل و نظارت بر محیط مجازی‌شده را می‌دهد. به عنوان مثال، ویژگی‌های Live Migration، یک ماشین مجازی را قادر می‌سازد تا بین دو سرور فیزیکی بدون توقف بار کاری جابه‌جا شود. ویژگی‌های حفاظت از داده‌ها، مانند Snapshot، می‌توانند وضعیت یک ماشین مجازی را در هر نقطه از زمان ثبت کنند و این امکان را فراهم می‌کنند که ماشین مجازی به سرعت و به راحتی از خطاها یا بلایای غیرمنتظره بازیابی شود. مجازی‌سازی به خوبی به مدیریت متمرکز کمک می‌کند، و مدیران را قادر می‌سازد تا تمام ماشین‌های مجازی را در محیط ببینند و افزونه ها یا به‌روزرسانی‌ها را با احتمال کمتری  ازخطا اجرا کنند.

مزایای مجازی سازی سرور شامل صرفه جویی در هزینه، تامین کارآمدتر منابع و بهبود بهره وری و مدیریت متمرکز است.

معایب مجازی سازی سرور چیست؟

اگرچه مجازی‌ سازی سرور مزایای بالقوه‌ ای را برای سازمان به ارمغان می‌آورد، نرم‌افزار اضافی و پیامدهای مدیریتی نرم‌افزار مجازی‌سازی مضرات احتمالی متعددی را به همراه دارد که سازمان باید در نظر بگیرد:

اجرای بارهای کاری متعدد بر روی یک کامپیوتر فیزیکی خطراتی برای سازمان به همراه دارد. قبل از ظهور مجازی‌سازی، خرابی سرور تنها بر حجم کاری مرتبط تأثیر می‌گذاشت. با مجازی سازی، خرابی سرور می تواند بر بارهای کاری متعدد تأثیر بگذارد و به طور بالقوه باعث اختلال بیشتر در سازمان، کارمندان، شرکا و مشتریان آن شود. که البته راهکار درستی برای این مطلب اندیشیده شده است.رهبران فناوری اطلاعات باید مسائلی مانند توزیع بار کار را در نظر بگیرند.که ماشین های مجازی باید در کدام سرورهای فیزیکی قرار گیرند و تکنیک های بازیابی و انعطاف پذیری را برای اطمینان از در دسترس بودن VM های حیاتی پس از خرابی سرور یا سایر خطاهای زیرساخت فیزیکی پیاده سازی کنند.با قابلیت های مانند HA و FTمی توان سرور های همسان برای مواقع حساس که سرور اصلی دچار مشکل می شود در نظر گرفت تا سرور کمکی شروع به کار کرده و مشکلی در قطعی سرویس ها ایجاد نشود.

چالش های گسترش VM منابع فناوری اطلاعات

چالش های گسترش VM منابع فناوری اطلاعات برای ردیابی در دسترس بودن، استفاده، سلامت و عملکرد منابع به مدیریت دقیق بستگی دارد. دانستن اینکه چه چیزی وجود دارد، چگونه استفاده می شود و چگونه کار می کند، کلیدهای کارآمدی مرکز داده است. یک چالش دائمی با مجازی‌سازی و ماشین‌های مجازی، ایجاد و کنار گذاشتن نهایی هرچند ناخواسته  ماشین‌های مجازی است. ماشین های مجازی استفاده نشده یا غیر ضروری همچنان منابع ارزشمند سرور را مصرف می کنند. در همین حال، این منابع برای سایر ماشین های مجازی در دسترس نیستند. با گذشت زمان، VM ها تکثیر می شوند و سازمان با کمبود منابع مواجه می شود و آن را مجبور می کند تا سرمایه گذاری های برنامه ریزی نشده در ظرفیت اضافی انجام دهد. پدیده ای که VM sprawl یا sprawl سرور مجازی نامیده می شود. ماشین های مجازی غیر ضروری باید شناسایی و از رده خارج شوند تا منابع برای استفاده مجدد آزاد شوند.

منابع مجازی‌سازی اشتراکی این امکان را فراهم می‌آورد که از منابع سرور، عمدتاً در (حافظه و شبکه) فراتر رود. به عنوان مثال، ماشین‌های مجازی می‌توانند فضای حافظه فیزیکی یکسانی را با تکیه بر تعویض صفحه معمولی به اشتراک بگذارند صفحات حافظه را به طور موقت به یک هارد دیسک منتقل می‌کنند تا فضای حافظه توسط برنامه دیگری استفاده شود. مجازی سازی می تواند حافظه بیشتری نسبت به سرور اختصاص دهد. به این تعهد بیش از حد حافظه می گویند. تعهد بیش از حد نامطلوب است زیرا تأخیر اضافی دسترسی به دیسک می تواند عملکرد ماشین مجازی را کاهش دهد. پهنای باند شبکه همچنین می تواند به یک گلوگاه تبدیل شود زیرا چندین ماشین مجازی روی یک سرور برای دسترسی به شبکه رقابت می کنند. هر دو مشکل را می توان با ارتقای سرور میزبان یا با توزیع مجدد ماشین های مجازی بین سرورها برطرف کرد.

تجربه، پیاده سازی و مدیریت موفقیت آمیز یک محیط مجازی به تخصص کارکنان فناوری اطلاعات بستگی دارد. آموزش و تجربه برای اطمینان از اینکه منابع به طور مؤثر و ایمن تهیه می شوند، به موقع نظارت و بازیابی می شوند و به طور مناسب برای اطمینان از در دسترس بودن مداوم هر حجم کاری محافظت می شوند، ضروری هستند. مستند سازی فنی وخط‌مشی‌های تجاری نقش مهمی در استفاده از منابع ایفا می‌کنند و به تعریف نحوه درخواست، تأیید، تهیه و مدیریت ماشین‌های مجازی جدید در طول چرخه عمر VM کمک می‌کنند.

معایب مجازی سازی سرور شامل هزینه های پیاده سازی ، گسترش سرور مجازی، نگرانی های امنیتی و اختلاف منابع است.

نتیجه‌گیری

مجازی‌سازی به عنوان یکی از فناوری‌های مهم در مدیریت منابع دیجیتال، تأثیر قابل توجهی بر کارایی و صرفه‌جویی در هزینه‌های سازمان‌ها دارد. از جمله مزایای اصلی آن می‌توان به بهبود استفاده از منابع سخت‌افزاری، کاهش هزینه‌های انرژی و نگهداری، انعطاف‌پذیری بالا و ساده‌تر شدن فرآیند بازیابی اطلاعات در مواقع بحرانی اشاره کرد. همچنین، با کاهش نیاز به سخت‌افزار فیزیکی، محیط‌های کاری می‌توانند مقیاس‌پذیرتر و کم‌هزینه‌تر شوند.

با این حال، مجازی‌سازی معایب خود را نیز دارد. از جمله این معایب می‌توان به پیچیدگی در مدیریت و پیکربندی، نیاز به زیرساخت‌های قدرتمند و هزینه‌های اولیه بالا اشاره کرد. همچنین، در صورت بروز مشکل در سرور اصلی، چندین ماشین مجازی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، که می‌تواند ریسک از دست رفتن داده‌ها و توقف سرویس‌ها را افزایش دهد.

در نهایت، مجازی‌سازی یک راهکار مؤثر برای بسیاری از سازمان‌ها محسوب می‌شود، اما قبل از پیاده‌سازی، باید به دقت مزایا و معایب آن در نظر گرفته شود تا با توجه به نیازها و منابع موجود، بهترین تصمیم‌گیری صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *