تین کلاینت

تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت

تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت

واژه تین کلاینت و زیروکلاینت به گوش همه خورده است. این دستگاه‌های کوچک ولی پرکاربرد در اکثر مراکز و سازمان‌ها ردپایی از خود به جای گذاشته‌اند. بهتر است قبل از خرید به بررسی کامل تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت بپردازیم سپس اقدام به خرید آن‌ها کنیم.

تین کلاینت چیست؟

تین در انگلیسی معانی متفاوتی دارد، که از جمله میتوان به باهوش و یا باریک و… اشاره کرد.

تین کلاینت به معنی کلاینت باهوش است. می‌تواند مثل یک PC عمل کند و شما میتوانید کیس و لپ تاپ خود را کنار بگذارید. این دستگاه کوچک و زیبا و جمع و جور را جایگزین کیس قدیمی خود کنید و سیستم عامل مورد علاقه‌ی خود را بر روی آن نصب کنید. یکی از برتری‌های تین کلاینت عدم استفاده از قطعات مکانیکی و نبود فن و در نتیجه بیشتر شدن طول عمر دستگاه می‌باشد. تین کلاینت‌ها با توجه به نوع کاربری دارای پردازنده‌های متفاوتی می‌باشند.

زیروکلاینت چیست؟

زیرو کلاینت یک درگاه است برای متصل شدن به یک سرویس دهنده در مرکز که با توجه به نوع کاربری و تعداد کاربران میتواند یک کامپیوتر شخصی و یا یک سرور قدرتمند باشد.

 در زیروکلاینت حداقل سخت افزار برای ارتباط با سرور وجود دارد که با استفاده از آن کاربر به سخت افزار و یا نرم افزار سرور دسترسی پیدا میکند. هیچ گونه اطلاعاتی سمت کاربر وجود ندارد و پردازش مورد درخواست کاربر توسط سرور انجام می‌شود. خروجی که برای کاربر برمی‌گردد صرفا تفاضل پیکسلی فریم جاری با فریم قبلی است.

تشابه و تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت

تشابه و تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت

تشابهات:

  • تین کلاینت‌ها و زیروکلاینت‌ها به دلیل حجم کم و کوچکی فضای کمی را اشغال می‌کند.
  • اکثر تین کلاینت ها فاقد قطعه مکانیکی مانند هارد دیسک و فن می باشد و مدیران نگران از دست رفتن اظلاعات و بدسکتور شدن هارددیسک ها نیستند در صورتی که در زیروکلاینت ها اطلاعات در سرور ذخیره می شود و نگرانی بابت از بین رفتن اطلاعات وجود ندارد.
  • این دستگاه ها نسبت به کیس ها و مینی کیس ها حرارت کمتری تولید می‌کنند. بنابراین برای محیط های صنعتی و محیط های گرم مناسب تر است.
  • استفاده از این دستگاه‌ها در سازمان‌های دولتی و خصوصی بسیار آسان و کنترل ورودی و خروجی اطلاعات را به سازمان فراهم می‌آورد.
  • شرکت‌های ارائه دهنده پردازنده در تین کلاینت‌ها متعلق به شرکت AMD یا INTEL هستند، علاوه بر دو شرکت فوق، شرکت ترادیسی (لهستان) به صورت تخصصی مختص زیروکلاینت ها چیپست تولید می‌‎کند.

تفاوت‌ها سری1:

  • تین کلاینت‌ها دارای سیستم عامل مجزا هستند که وابسته به سرور نیستند و تمام پردازش‌ها و برنامه‌ها در خود سیستم قابل اجرا می‌باشد. ولی زیرو کلاینت‌ها فاقد سیستم عامل هستند، برای ارتباط با شبکه کاملا وابسته به سرور می باشند.
  • انواع سیستم عامل‌های ویندوز مایکروسافت، یونیکس و توزیع‌های لینوکس روی تین کلاینت‌ها قابل نصب و اجراست. در زیروکلاینت‌ها همه ی سیستم عامل ها روی سرور نصب می شود و کاربر برای دسترسی و استفاده به سرور متصل می شود.
  • توان مصرف برق تین کلاینت‌ها حدود 45 وات، وابسته به نوع دستگاه است و در زیروکلاینت‌ها حدود 10  الی 15 وات است. بنابراین استفاده از این دستگاه‌ها در مجموعه هایی که تعداد زیادی کاربر دارد بسیار مقرون به صرفه است.
  • یکی از تفاوت تین کلاینت و زیروکلاینت این است:رم و هارد در تین کلاینت‌ها قابل ارتقاء هستند. در صورتی که در زیروکلاینت‌ها چون به سرور متصل است نیاز به رم و هارد فقط برای نمایش فریمور دارد.
  • بروزرسانی در زیروکلاینت‌ها راحتت تر از تین کلاینت‌ها است. زیرا در تین کلاینت تک به تک دستگاه ها باید به روز رسانی انجام شود. ولی در زیروکلاینت‌ها چون تمام کارها روی سرور انجام می شود. پس در حجم بالا شما فقط سرور را بروز رسانی می‌کنید.

تفاوت‌ها سری2:

  • یکی از مسائلی که سازمان های بزرگ با آن روبه رو هستند، مسئله ی امنیت می باشد. انتخاب سطوح دسترسی مختلف و کنترل کاربران در زیروکلاینت‌ها به مراتب بالاتر از تین کلاینت می باشد، به طوری که اگر تمام زیروکلاینت های یک سازمان به سرقت برود، هیچ اطلاعاتی در اختیار افراد سودجو قرار نمیگیرد. ولی در تین کلاینت‌ها چون هارد مستقل دارد و اطلاعات درون خودش ذخیره میشود این مسئله وجود ندارد.
  • در زیرو کلاینت‌ها امکان هک و جاسوسی اطلاعات وجود ندارد.
  • در زیروکلاینت‌ها چون اطلاعات بصورت محلی ذخیره سازی نمی شود، مدیران شبکه نگران از دست رفتن و آسیب دیدن اطلاعات نیستند و دستگاه ها نیاز به استفاده از آنتی ویروس ندارند (استفاده از آنتی ویروس مرکزی).
  • اضافه کردن ترمینال جدید به شبکه در زیروکلاینت‌ها به راحتی امکان پذیر است.
  • پردازش اطلاعات در زیروکلاینت‌ها خیلی قدرتمندتر و سریع تر از تین کلاینت‌ها است. چرا که وظیفه ی پردازش اطلاعات در زیروکلاینت‌ها بر عهده ی پردازنده قدرتمند سرور است.
  • سرعت تبادل اطلاعات بین کاربران در تین کلاینت‌ها محدود به سرعت هاردیسک است. در صورتی که در زیروکلاینت ها محدود به سرعت شبکه است پس از سرعت بیشتری برخوردار هستند.
  • عملکرد گرافیکی در تین کلاینت‌ها محدود به قدرت پردازنده ی گرافیکی خود دستگاه می‌باشد. ولی در زیروکلاینت‌ها از پردازنده ی قدرتمند سرور بهره میبرد.
  • نصب اپلیکیشن در تین کلاینت‌ها به دلیل استفاده از حافظه موجود محدود است. با این تفاوت که در زیروکلاینت‌ها به دلیل استفاده از هارد قدرتمند سرور نامحدود است.
  • دستگاه‌های تین کلاینت قابل تبدیل به زیروکلاینت هستند. ولی زیروکلاینت‌ها به دلیل نداشتن رم و هارد قابل تبدیل به زیروکلاینت نیستند.

کمپانی تکنوکلاینت بزرگترین وارد کننده انواع تین کلاینت و زیروکلاینت از برندهای HP و DELL در ایران است. تمامی محصولات به صورت آکبند و دست دوم به فروش می رسد. اول قیمت ها رامقایسه کنید بعد خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *