محصول جدید و مورد علاقه امروز اکثر کمپانیها، مدارس و سازمانها زیروکلاینتها هستند. حال سوال اصلی این است بهترین برندهای زیروکلاینت کدامند؟ چه برندی برای ما مناسب تر است؟ کدام یک قیمتهای اقتصادی بهتری دارند؟ در ادامه به این سوالات پاسخ کامل میدهیم. قبل از آن ببینیم دقیقا یک زیروکلاینت چیست!
بسیاری از سازمانها با توجه به مزایایی که تین کلاینتها و زیروکلاینتها نسبت به کیسهای قدیمی دارند تصمیم گرفتهاند تا کامپیوترهای کوچک را جایگزین کامپیوترهای خود کنند. مزایای از قبیل ابعاد کوچک بودن، سرعت بالا، طول عمر مفید بالا و مصرف برق فوقالعاده پایین آنها.
در برخی مواقع علاوه بر ویژگی های منحصر به فرد گفته شده ارتقای امنیت اطلاعات و در عین حال کاهش هزینههای اجرایی مهم ترین فاکتورهایی هستند که صاحبان مشاغل به دنبال آن هستند. در این شرایط ترجیح آنها بر این است که به سمت فناوری مجازی سازی یا همان VDI سوق پیدا کنند. همانطور که میدانیم لازمه پیادهسازی مجازی سازی یا VDI، زیروکلاینتها هستند.
فهرست مطالب
معرفی زیروکلاینت
زیروکلاینت یک سیستم کامپیوتری کوچک و سبک است که به تنهایی کاربردی ندارد و تنها به وسیله اتصال به سرور و استفاده از قابلیت های سرور میتوانند کارایی داشته باشد. البته نه به این معنا که خود زیروکلاینت دارای هیچگونه پردازنده یا فضای ذخیرهسازی نباشد.
زیروکلاینت دارای پردازنده، حافظه تصادفی (RAM) و فضای ذخیرهسازی و سیستم عامل سبک است که فقط و فقط وظیفه اتصال زیروکلاینت به سرور را به عهده دارند. در واقع می توان گفت زیروکلاینت بدون سرور هیچگونه کاربردی ندارد و پس از اتصال به سرور از پردازنده، فضای ذخیرهسازی و گرافیک سرور استفاده می کند. همانند تین کلاینت ها هیچگونه قطعه مکانیکی در زیرو کلاینت ها به کارنرفته و تنها دارای یک برد الکترونیکی هستند. یکی از منحصر به فردترین خصوصیات زیروکلاینت این است که می توان میزان پردازنده، رم و هارد را برای هر کاربر تعریف کرد و دسترسی های کاربران به سرور را کنترل و مدیریت نمود.
بعد از معرفی پروتکلها به موضوع اصلی خودمان یعنی بهترین برندهای زیروکلاینت میپردازیم.
زیروکلاینت ها از طریق سه پروتکل به سرور متصل می شوند. هرکدام ویژگی های مخصوص به خود را دارند اما به طور کلی می توان مزایای زیر را برای همه آن ها عنوان کرد:
- قابلیت فشرده سازی پویا
- فراهم کردن استریم چند رسانه
- امکان استفاده از Drive Mapping
- پشتیبانی از کیفیت و اندازه بهتر تصویر
- فراهم کردن امکان استفاده از چند نمایشگر
- فراهم کردن امکان آدرس دهی به پورت های USB
پروتکل RDP
پروتکل RDP از پرکاربردترین پروتکل های مجازی سازی است که برای استفاده در بستر LAN و WAN به کار می رود.از آنجاییکه این پروتکل با ویندوز یکپارچه است،می توان ادعا نمود مناسب ترین پروتکل برای کاربری اداری و سازمانی است و همچنین با اتصال به سیستم عامل به هر کاربر اجازه دسترسی به پروفایل مخصوص به خودش را می دهد.
نحوه انتقال داده هااز طریق پروتکل TCP است.
از مهم ترین ویژگی های این پروتکل، امنیت بالای آن است. اما از طرف دیگر به دلیل ایجاد امنیت و ارسال تعداد بالاتری از داده ها، معمولا تاخیر در ارسال داشته و در نتیجه سرعت پایین تری دارد. پیادهسازی این پروتکل نسبت به سایر پروتکل ها سادهتر است و نیاز به داشتن دانش زیادی ندارد.
پروتکل Citrix
دومین پروتکل محصول کمپانی لینوکس است و نحوه انتقال و بهینهسازی اطلاعات آن بر پایه RDP اما به همراه پاره ای از تغییرات است. به این معنی که دیتا ها ابتدا کپسوله می شوند و سپس ارسال می شوند. نحوه انتقال داده ها توسط این پروتکل به صورت ترکیبی ازTCP و UDP است و از مهم ترین ویژگی های آن می توان به سرعت بالا و امنیت بالا و نیاز به دانش تخصصی جهت پشتیبانی اشاره نمود.
پروتکل PcoIP
در این پروتکل فرایند انتقال تصویر در بستر شبکه با سرعت زیادی انجام می شود و کیفیت تصویر بالایی را نیز ارائه می دهد. در پروتکل PCOIP پیکسل ها ابتدا به صورت کپسوله در می آیند و سپس انتقال می یابند آن هم نه همه پیکسل ها بلکه پیکسل هایی که در واحد زمان روی دسکتاپ تغییر می کنند.
نحوه انتقال داده ها توسط پروتکل UDP می باشد. این پروتکل برای کاربری گرافیکی مناسب است و دارای امنیت و سرعت بالایی می باشد.
پس از اینکه معرفی زیروکلاینت و انواع پروتکل های مجازی سازی انجام شد وقت آن است تا به بررسی بهترین برند های زیروکلاینت بپردازیم. ابتدا مهم ترین فاکتور هایی که در انتصاب یک زیروکلاینت به عنوان برترین زیروکلاینت مؤثر است را معرفی می کنیم:
ابعاد: به طور کلی زیروکلاینت ها دارای ابعاد بسیار کوچک و وزن پایین هستند که جزء قابلیت های کامپیوترهای کوچک است در نتیجه برای سازمان ها انتخاب مناسبی است. اما باید این را در نظر داشت که برای کاربر این موضوع از اولویت ها به شمار می آید یا خیر.
کاربری: با اینکه بسیاری از زیروکلاینت ها پاسخگوی کاربری های متفاوت اداری و گرافیکی هستند اما با مشخص نمودن کاربری می توان انتخاب دقیق تری را داشت.
قیمت: با توجه به رقابت کمپانی های مطرح دنیا در ارایه زیروکلاینتهای خود، یکی از فاکتورهایی که در انتخاب زیروکلاینت تاثیر دارد میزان هزینهای است که کاربران صرف آن می کنند.
خروجی تصویر: یکی از مهم ترین قطعات سخت افزاری در زیروکلاینت اهمیت دارد پورت های خروجی تصویر آن است. به خصوص در زیروکلاینتهایی که چیپست ترادیچی دارند تنها عاملی که در انتخاب زیروکلاینت تاثیرگذار است، خروجی تصویر آن است.
بهترین برندهای زیروکلاینت کدامند؟
در این قسمت از این مقاله به سوال اصلی خود رسیدیم. معرفی بهترین برندهای زیروکلاینت!
برند HP
کمپانی معتبر HP از مطرح ترین کمپانی ها در حوزه تین کلاینت و زیروکلاینت است که با ارائه محصولات متنوع در حوزه مجازی سازی بسیار موفق عمل کرده است. از مهم ترین خصوصیات زیروکلاینت های HP این است که اکثر این زیروکلاینت ها، مولتی پروتکل هستند و از پروتکل های RDP- CITRIX – HORIZON و BLAST پشتیبانی می کنند.
دومین مزیت زیروکلاینت های HP فریم ور مختص HP یا همان THINPRO است که در واقع سیستم عاملی سبک بوده که این کمپانی برای زیروکلاینت های خود ارائه نموده است. خبر خوش این است که این فریم و تمامی نرمافزار ها و قابلیت های آن در کشور ما رایگان بوده و به راحتی قابل استفاده برای کاربران می باشد. قابل ذکر است که تمامی تین کلاینت های HP قابلیت تبدیل شدن به زیروکلاینت را دارند. از پرفروش ترین زیروکلاینت های مولتی پروتکل HP می توان HP T240- HP T420- و HP T430 اشاره نمود.
برخی از زیروکلاینت های HP دارای چیپست ترادیچی هستند و برای پروتکل PCOIP مناسب هستند مانند HP T310 G2.
برند DELL
دومین معرفی از لیست بهترین برندهای زیروکلاینت برند محبوب دل میباشد. این کمپانی هم از معتبرترین برندهای حوزه تین کلاینت و زیروکلاینت به شمار می رود. همانند HP برای زیروکلاینت های خود فریم ور مخصوصی را ارائه نموده که همان THIN OS می باشد. متأسفانه نمی توان این موضوع را به عنوان مزیت آن برشمرد زیرا فریم ور THIN OS در کشور ما با محدودیت هایی مواجه است. نمی توان به طور رایگان از قابلیت های آن استفاده نمود همچنین نسبت به زیروکلاینت های HP امنیت پایین تری دارد.
زیروکلاینت های DELL نیز مولتی پروتکل هستند و باز هم همانند کمپانی HP در برخی از زیروکلاینت ها شاهد پردازنده چیپستی و از نوع چیپست ترادیچی هستیم. از پر فروش ترین زیروکلاینت های مولتی پروتکل DELL می توان DELL 3010-DELL 7020 DELL 7010, را نام برد.
برند 10ZIG
زیروکلاینت های 10ZIG با پردازنده ترادیشی 2321 امروزه در بازار کشور ما بسیار طرفدار دارد و سازمانهای بسیاری از این زیروکلاینت استفاده میکنند. این زیروکلاینت ساخته کشور آلمان است و کیفیت ساخت بالایی دارد.
خرید از تکنوکلاینت
انتخاب بهترین زیروکلاینت همیشه به نظر مشتری بستگی دارد. اما ما در این مقاله سعی کردیم به کمک شما آمده و مزایا و معایب هر کدام را برشمریم و بهترین برندهای زیروکلاینت را معرفی کنیم تا مشتریان عزیز ما انتخاب راحتتری در خرید زیروکلاینت داشته باشند.
زیروکلاینتهای برند HP و Dell جزو بهترین زیروکلاینت های بازار به حساب میآیند. همچنین برند مطرح آلمانی 10Zig میتواند جایگزین بسیار شایستهای برای این برندها باشد.
کمپانی تکنوکلاینت تنها وارد کننده زیروکلاینت های برندهای معتبر در ایران میباشد.