تکنولوژی

معایب رایانش ابری

معایب رایانش ابری

رایانش ابری فضایی است جهت ذخیره سازی اطلاعات که دسترسی به آن از طریق بستر اینترنت امکان پذیر است. این فضا همانطور که از اسم آن پیداست مانند ابری از اطلاعات است که به صورت مجازی در وب است. در این فضا کاربران می توانند اطلاعات خود را به صورت خصوصی یا عمومی ذخیره کرده و در زمان نیاز به آن ها دسترسی داشته باشند. استفاده از رایانش ابری بیشتر از همه برای شرکت ها و موسسات مورد استفاده قرار می گیرد. بدین صورت که سورس یک نرم افزار و داده های مربوط به آن در این فضا قرار گرفته و پردازش داده ها انجام می گردد تا سایر کاربران از طریق اینترنت به این فضا دسترسی یابند.

رایانش ابری مانند هر تکنولوژی دارای مزایا و معایبی می باشد. همانطور که به کمک رایانش ابری انتقال سریع داده ها و از بین بردن محدودیت انتقال اطلاعات -که یکی از ضروری ترین فاکتورها در هر سازمانی می باشد- در اختیار سازمان ها قرار گرفته است، این فضا دارای معایبی نیز می باشد. در این مقاله سعی بر بیان معایب رایانش ابری داریم. به همین منظور مزایای این فضا را به طور خلاصه عنوان می کنیم:

معایب رایانش ابری

 

  • تعبیه و اجرای آسان
  • دسترسی آسان
  • عدم نیاز به سخت افزار
  • صرفه جویی در هزینه ها
  • انعطاف پذیری بالا
  • بازیابی موثر اطلاعات
  • زمان از کار افتادن پایین (Downtime)

معایب رایانش ابری:

امنیت و حفظ حریم شخصی

یکی از عمده‌ترین مشکلات رایانش ابری مساله امنیت و حریم شخصی کاربران است. با توجه به اینکه اطلاعات کاربران در شبکه اینترنت منتقل شده و ذخیره سازی اطلاعات در محیطی غیر از سازمان مربوطه انجام می شود، دسترسی غیر مجاز به اطلاعات به صورت تصادفی و یا عمدی وجود دارد.

در واقع با استفاده از رایانش ابری دیگر مانند حالت فیزیکی، کنترل 100% روی اطلاعات وجود نداشته و بایستی اطلاعات بدست تیم IT ارائه دهنده رایانش ابری واگذار شود که این امر خود سبب کاهش امنیت اطلاعات است.

همچنین برخی شرکت ها در مواردی که در قرارداد بین آن‌ها و مشتریان ذکر نشده می‌توانند با دسترسی به اطلاعات، برخی پردازش‌های ثانویه را روی آن‌ها انجام دهند. در نتیجه بانک اطلاعاتی گسترده ای را از اطلاعات مشتریان بدست می آورند.

معایب رایانش ابری

 

از بین رفتن داده‌ها یا سرقت و نشت داده‌ها

یکی دیگر از معایب رایانش ابری زمانی است که اطلاعات در سرور شخص دیگری ذخیره می شود، دسترسی کامل و 100 درصدی به ارائه دهنده سرویس داده می شود. به همین منظور شاهد نشت داده ها و افشای غیرمجاز اطلاعات حساس در فضای مجازی خواهیم بود که در برخی موارد این اطلاعات قابل بازیابی نیستند. این مشکل زمانی اهمیت پیدا می کند که سازمان و مجموعه مورد نظر دارای اطلاعات امنیتی و حساس داشته باشند.

عدم استاندارد سازی

مشکل دیگر رایانش ابری، عدم وجود یک استاندارد واحد برای ارائه و استفاده از این خدمات است. بنابراین امکان سو استفاده از اطلاعات در زمان راه اندازی، پشتیبانی و ارئه خدمات وجود دارد.

وابستگی به اینترنت در همه زمان‌ها

برای دسترسی به رایانش ابری همیشه نیازمند متصل شدن به اینترنت هستیم. این امر موجب ساده سازی انتقال اطلاعات برای کاربران شده است. اما از طرف دیگر همیشه این احتمال وجود دارد که یک بلای طبیعی، یک خرابی به دلیل ساخت و ساز محلی یا فعالیت‌های مشابه باعث شود که با یک قطعی بزرگ مواجه شوید و در نتیجه فعالیت یک کسب و کار آنلاین با مشکل مواجه شده و متوقف شود.

معایب رایانش ابری

نیاز به سرور فیزیکی

 رایانش ابری به تنهایی دارای فضای ذخیره سازی اطلاعات است. اما حافظه های رایانش ابری و امکان ذخیره سازی اطلاعات در آن ها سبب نمی شود که کاربر از سرور بی نیاز باشد و همواره بایستی وجود سرور و نیروی IT جهت انجام امور پشتیبانی را در نظر گرفت.

مشکل پهنای باند

سرویس های رایانش ابری هم به هرحال اطلاعات مشتریان خود را در یک یا چند دیتا سنتر فیزیکی ذخیره می کنند و پهنای باند در هر دیتاسنتر مساله ای محدود کننده است. برای اینکه در ارسال و دریافت اطلاعات  خود از رایانش ابری، دچار مشکل و کندی سرعت نشوید باید این پهنای باند را در نظر داشته باشید.

راه حل این مشکل این است که اطلاعات عظیم و سنگین را در یک دیتا سنتر ذخیره نکنید تا بتوانید سریعتر به آنها دسترسی پیدا کنید.

نتیجه گیری

استفاده از رایانش ابری یا همان کلود کامپیتینگ در دنیای امروز بسیار کاربردی و ضروری ا‌ست. بدان معنا که بسیاری از کسب و کارها بدون استفاده از این راه‌حل قادر به ادامه مسیر خود نخواهند بود. اما باید به شدت مراقب معایب رایانش ابری و آسیب پذیری‌های مربوط به استفاده از سرویس های ابری باشید تا به جای کسب و کار موفق تر و گسترده تر حریم شخصی و اطلاعات محرمانه سازمان مورد سوء استفاده قرار نگیرند. در همه حال یک نسخه پشتیبان از داده‌های خود داشته باشید. و در انتخاب ارائه دهنده مناسب این سرویس و همچنین پشتیبان اطلاعات سازمان خود دقت لازم را داشته باشید. درصورت داشتن هرگونه سوال در کامنت ها کارشناسان ما در خدمت شما هستند. همچنین مشاورین ما به صورت رایگان و 24 ساعته در تکنوکلاینت در خدمت شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *