تکنولوژی

انتقال 600 تن آیفون از هند به آمریکا برای غلبه بر تعرفه های ترامپ

انتقال 600 تن آیفون از هند به آمریکا برای غلبه بر تعرفه های ترامپ

به گفته منابع به رویترز، غول فناوری اپل، برای حمل 600 تن آیفون، یا حدود 1.5 میلیون دستگاه، از هند به ایالات متحده، پروازهای باری چارتر کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که اپل در تلاش برای غلبه بر تعرفه‌های دونالد ترامپ، تولید خود را در هند افزایش داده بود.

جزئیات این تلاش، بینشی از استراتژی خصوصی این شرکت سازنده گوشی‌های هوشمند آمریکایی برای دور زدن تعرفه‌های ترامپ و افزایش موجودی آیفون‌های محبوب خود در ایالات متحده، یکی از بزرگترین بازارهای آن، ارائه می‌دهد.

تحلیلگران هشدار داده‌اند که با توجه به وابستگی بالای اپل به واردات از چین، مرکز اصلی تولید این دستگاه‌ها، که مشمول بالاترین نرخ تعرفه ترامپ، یعنی 125 درصد است، قیمت آیفون در ایالات متحده ممکن است به شدت افزایش یابد.

این رقم بسیار بیشتر از تعرفه 26 درصدی واردات از هند است، که پس از اعلام توقف 90 روزه توسط ترامپ در این هفته، که چین را شامل نمی‌شود، اکنون متوقف شده است.

یکی از منابع آگاه از برنامه‌ریزی ها به رویترز گفت: اپل “می‌خواست بر تعرفه‌ها غلبه کند.”

این شرکت از مقامات فرودگاه هند درخواست کرد تا زمان مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک در فرودگاه چنای در ایالت جنوبی تامیل نادو را از 30 ساعت به شش ساعت کاهش دهند.

ترتیب به اصطلاح “کریدور سبز” در فرودگاه مرکز تولید هند، مدلی را که اپل در برخی فرودگاه‌های چین استفاده می‌کند، تقلید می‌کند.

یک منبع و یک مقام دولتی هند گفتند، از ماه مارس، حدود شش هواپیمای باری با ظرفیت هر کدام 100 تن پرواز کرده‌اند، که یکی از آنها این هفته درست همزمان با اعمال تعرفه‌های جدید بود.

اندازه‌گیری‌های رویترز نشان می‌دهد، وزن بسته‌بندی یک آیفون 14 و کابل شارژ آن حدود 350 گرم است، که با در نظر گرفتن وزن بسته‌بندی، به این معنی است که کل محموله 600 تنی شامل حدود 1.5 میلیون آیفون بوده است.

اپل و وزارت هوانوردی هند به درخواست برای اظهار نظر پاسخ ندادند و همه منابع به دلیل خصوصی بودن استراتژی و مذاکرات، خواستار ناشناس ماندن شدند.

اپل سالانه بیش از 220 میلیون آیفون در سراسر جهان می‌فروشد و شرکت “تحقیقات کانترپوینت” تخمین می‌زند که یک پنجم کل واردات آیفون به ایالات متحده اکنون از هند و بقیه از چین می‌آید.

ترامپ به طور مداوم تعرفه‌های ایالات متحده بر چین را افزایش داده، به طوری که تعرفه ها از 54 درصد به 125 درصد رسیده است.

محاسبات بر اساس پیش‌بینی‌های Rosenblatt Securities نشان می‌دهد که با نرخ تعرفه 54 درصد، هزینه 1599 دلاری آیفون 16 پرو مکس در ایالات متحده به 2300 دلار افزایش می‌یافت.

شیفت‌های یکشنبه

در هند، اپل برای دستیابی به هدف افزایش 20 درصدی تولید معمول در کارخانه‌های آیفون، حمل و نقل هوایی را افزایش داد. این هدف با افزودن کارگران و تمدید موقت فعالیت در بزرگترین کارخانه فاکسکان هند به روزهای یکشنبه محقق شد.

دو منبع مستقیم دیگر تأیید کردند که کارخانه فاکسکان در چنای اکنون در روزهای یکشنبه که معمولاً تعطیل است، فعالیت می‌کند. این کارخانه سال گذشته 20 میلیون آیفون، از جمله مدل‌های جدید آیفون 15 و 16 را تولید کرد.

همانطور که اپل تولید خود را فراتر از چین متنوع می‌کند، هند را برای ایفای نقشی حیاتی قرار داده است. فاکسکان و تاتا، دو تامین کننده اصلی اپل در آنجا، در مجموع سه کارخانه دارند و دو کارخانه دیگر نیز در حال ساخت قرار دارد.

یک مقام ارشد هندی گفت، اپل حدود هشت ماه برای برنامه‌ریزی و راه‌اندازی ترخیص گمرکی سریع در چنای صرف کرد و دولت نخست وزیر نارندرا مودی از مقامات خواسته که از اپل حمایت کنند.

داده‌های گمرکی تجاری موجود نشان می‌دهد که ارزش محموله‌های فاکسکان از هند به ایالات متحده در ژانویه به 770 میلیون دلار و در فوریه به 643 میلیون دلار افزایش یافت، در حالی که در چهار ماه قبل بین 110 میلیون تا 331 میلیون دلار بود.

بیش از 85 درصد از محموله‌های هوایی فاکسکان در ژانویه و فوریه در شیکاگو، لس آنجلس، نیویورک و سان فرانسیسکو تخلیه شدند.

فاکسکان به سوالات رویترز در این باره پاسخی ارائه نکرد.

منبع: https://www.reuters.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *