باتری نیم قلمی یا AAA باتریهای استوانهای شکلی هستند که در دو دسته قابل شارژ و غیر قابل شارژ قرار میگیرند. تفاوت آنها با باتری قلمی (AA) در ابعاد و نتیجه ظرفیت آنهاست. البته فرق اصلی در حقیقت همان سایز است؛ باتریهای قلمی ابعاد فیزیکی 14.5×50.5 میلی متری دارند، در حالی که باتری نیم قلمی دارای ابعاد فیزیکی 10.5×44.5 میلی متر است.
انواع باتری نیم قلمی چیست؟
باتریهای نیم قلمی در انواع و تکنولوژیهای مختلفی موجود هستند و هر کدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از انواع باتری نیم قلمی پرکاربرد اشاره میکنیم:
- باتری آلکالاین (Alkaline Batteries)
مثل باتریهای LR44، LR43،LR41 و موارد دیگر.
باتریهای آلکالاین به عنوان یکی از انواع رایج باتریهای نیم قلمی شناخته میشوند. آنها از الکترولیت قلیایی استفاده میکنند و در برخی از دستگاههای الکترونیکی استفاده میشوند.
- باتری لیتیومی (Lithium Batteries)
باتریهای CR2032، CR2025 و موارد دیگر.
باتریهای لیتیومی دارای عمر طولانی، ولتاژ پایدار و عملکرد خوب هستند. معمولاً در دستگاههایی که نیاز به انرژی پایدار و قابل اعتماد دارند مورد استفاده قرار میگیرند.
- باتری نیکل-کادمیوم (NiCd – Nickel-Cadmium Batteries)
باتریهای خاص نیم قلمی NiCd
باتریهای نیکل-کادمیوم دارای خاصیت حافظه شارژ هستند و معمولاً در دستگاههایی که نیاز به جریان بالا و شارژ مکرر دارند مورد استفاده قرار میگیرند.
- باتریهای نیکل-فلز-هیدریدی (NiMH – Nickel-Metal Hydride Batteries)
مثل باتریهای نیم قلمی NiMH
باتریهای نیکل-فلز-هیدریدی، که به عنوان یک جایگزین بهتر برای باتریهای نیکل-کادمیوم شناخته میشوند، دارای ظرفیت بیشتر و حافظه شارژ کمتری هستند.
- باتریهای فسفات آهن-لیتیوم (Lithium Iron Phosphate – LiFePO4)
باتریهای ۳٫۲ ولت نیم قلمی LiFePO4
مدل فسفات آهن-لیتیوم دارای ولتاژ پایدار و طول عمر زیاد هستند و در دستگاههایی با نیاز به انرژی پایدار و قابل اطمینان استفاده میشوند.
هر کدام از این انواع باتری نیم قلمی ممکن است برای کاربردهای خاصی مناسب باشند و انتخاب میان آنها بسته به نیازهای دستگاه یا تجهیز مورد استفاده، بودجه و ویژگیهای فنی مد نظر متفاوت باشد.
موارد استفاده باتری نیم قلمی چیست؟
باتریهای نیم قلمی به دلیل اندازه کوچک و ظرفیت معقول، در انواع مختلف دستگاهها و تجهیزات کوچک استفاده میشوند. در ادامه با برخی از این دستگاهها آشنا میشویم:
- انواع مختلف ساعت:
باتریهای نیم قلمی برای تامین انرژی انواع ساعتها اعم از میزی یا دیواری استفاده میشوند.
- دستگاههای اندازهگیری:
انواع دستگاههای اندازهگیری مانند ترمومترها، گیرندههای GPS کوچک و دستگاههای اندازهگیری الکتریکی از باتری نیم قلمی استفاده میکنند.
- ریموت کنترلها:
برخی از ریموت کنترلهای دستگاههای الکترونیکی مانند تلویزیون، رادیو و دستگاههای صوتی از باتریهای نیم قلمی استفاده میکنند.
- ابزار سلامتی و سایر دستگاههای دیجیتال:
باتری نیم قلمی در ابزارهای سلامتی مانند دستگاههای اندازهگیری قند خون، اسکنرهای پرتابل و دستگاههای دیجیتال دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.
- لوازم جانبی الکترونیکی:
بعضی چراغ قوهها، دستگاههای پخش موزیک کوچک و لوازم جانبی الکترونیکی دیگر از باتریهای نیم قلمی به عنوان منبع انرژی استفاده میکنند.
- دستگاههای بازی قابل حمل:
باتریهای نیم قلمی در دستگاههای بازی قابل حمل مانند کنسولهای بازی پرتابل استفاده میشوند.
- ابزارهای پزشکی:
برخی از ابزارهای پزشکی کوچک مانند دستگاههای گیرنده ضربان قلب، گلوکومترها و دستگاههای تنفسی از باتریهای نیم قلمی بهره میبرند.
توجه کنید که موارد بالا تنها چند نمونه از دستگاههایی هستند که باتریهای نیم قلمی در آنها استفاده میشوند. هر چند که باتریهای نیم قلمی به دلیل اندازه و ظرفیت مناسب، در انواع دستگاهها و ابزارهای کوچک و پراستفاده به کار میروند.
تکنوکلاینت با بهرهگیری از تیم فنی پشتیبانی خبره و به عنوان یک فروشگاه معتبر میتواند انواع باتری نیم قلمی از برندهای نام آشنا را در اختیار شما قرار دهد. پشتیبانی از گارانتی محصولات، پاسخگویی آنی و مشاوره تخصصی در خصوص خرید انواع تجهیزات کامپیوتری به مشتریان به صورت آنلاین، از دیگر دلایلی است که میتواند شما را به خرید از تکنوکلاینت ترغیب کند.