تکنولوژی

ترامپ و TSMC از طرح ۱۰۰ میلیارد دلاری برای ساخت پنج کارخانه جدید در آمریکا خبر دادند

ترامپ و TSMC از طرح ۱۰۰ میلیارد دلاری برای ساخت پنج کارخانه جدید در آمریکا خبر دادند

شرکت نیمه‌رسانای تایوانی TSMC قصد دارد سرمایه‌گذاری جدیدی به ارزش ۱۰۰ میلیارد دلار در ایالات متحده انجام دهد که شامل ساخت پنج کارخانه تولید تراشه اضافی در سال‌های آینده است. مدیر عامل این شرکت این خبر را روز دوشنبه به همراه رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد.

موقعیت مسلط تایوان به عنوان تولیدکننده تراشه‌های مورد استفاده در فناوری‌هایی از تلفن‌های همراه و خودروها گرفته تا جت‌های جنگنده، با افزایش فشار چین برای اثبات ادعاهای حاکمیتی خود نگرانی‌هایی را در مورد اتکای بیش از حد به این جزیره برانگیخته است.

شرکت تولید نیمه‌رسانای تایوان، بزرگترین تولیدکننده قراردادی تراشه در جهان و تامین‌کننده پیشرو برای تولیدکنندگان بزرگ سخت‌افزار آمریکایی، این طرح را در حالی که مدیر عامل آن، سی.سی. وی، با رئیس جمهور در کاخ سفید دیدار کرد، رونمایی کرد.

رئیس جمهور گفت: “ما باید بتوانیم تراشه‌ها و نیمه‌رساناهای مورد نیاز خود را در همین جا بسازیم. این یک موضوع امنیت ملی برای ما است.”

TSMC اعلام کرد که این گسترش شامل برنامه‌هایی برای سه کارخانه جدید ساخت تراشه، دو مرکز بسته‌بندی پیشرفته و یک مرکز تحقیق و توسعه بزرگ است.

این تخصیص ۱۰۰ میلیارد دلاری برای تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی آمریکا به نیمه‌رساناهای تولید شده در آسیا، پس از خبری در آوریل گذشته مبنی بر هدف TSMC برای افزایش سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی شده خود در آمریکا به میزان ۲۵ میلیارد دلار به ۶۵ میلیارد دلار و افزودن کارخانه سوم در آریزونا تا سال ۲۰۳۰ منتشر شد.

TSMC هیچ بازه زمانی برای سرمایه‌گذاری‌های جدید خود ارائه نکرد، به جز اینکه اعلام کرد این تلاش در چهار سال آینده ۴۰,۰۰۰ شغل ساختمانی ایجاد خواهد کرد.

ساخت اولین کارخانه آن در آریزونا با تاخیر مواجه شد و این شرکت در نهایت تولید تراشه را در سال ۲۰۲۴ با هزینه‌ای بالاتر از تاسیسات خود در تایوان، آغاز کرد.

سهام این شرکت در بورس تایوان روز سه‌شنبه ۲ درصد کاهش یافت.

اندرو تسای، رئیس شرکت مشاوره تایوانی Capital Investment Management Corp، گفت: “هزینه‌های بالاتر قطعاً برای TSMC نگران کننده است.”

TSMC به عنوان یک شریک تولید کلیدی برای انویدیا، کوالکام و AMD، در صنعت تراشه آمریکا نقشی محوری دارد و انتقال بیشتر تولید آن به خاک آمریکا، خطر عمده زنجیره تامین را برای این شرکت‌ها برطرف می‌کند.

این شرکت تایوانی همچنین می‌تواند نقش محوری در نجات رقیب خود، اینتل، ایفا کند.

مقامات دولت رئیس جمهور ترامپ در سال جاری در نیویورک با Wei در مورد تصاحب اکثریت سهام در یک سرمایه‌گذاری مشترک در واحد کارخانه اینتل، به عنوان بخشی از قراردادی برای تصاحب سهام توسط چندین شرکت تراشه، دیدار کردند.

اینتل به سوالات مربوط به این دیدارها پاسخی نداد.

برای رئیس جمهور ترامپ، این اعلامیه به نشان دادن به رای دهندگان کمک می‌کند که او به وعده انتخاباتی خود برای انجام اقدامات بیشتر برای تقویت صنایع داخلی و ایجاد شغل عمل می‌کند.

این آخرین مورد از یک سری تحولات مشابه است.

در ماه فوریه، اپل اعلام کرد که در چهار سال آینده ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد، اگرچه بخش عمده‌ای از آن شامل هزینه‌های معمول می شود. حسین سجواني، میلیاردر اماراتی، و سافت‌بانک نیز وعده سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلاری در ایالات متحده را داده‌اند.

روز دوشنبه، TSMC اعلام کرد که “مشتاقانه منتظر بحث در مورد دیدگاه مشترک خود برای نوآوری و رشد در صنعت نیمه‌رسانا، و همچنین بررسی راه‌های تقویت بخش فناوری به همراه مشتریان خود است.”

کابینه تایوان روز سه‌شنبه اعلام کرد که این سرمایه‌گذاری را مطابق با قوانین خود بررسی خواهد کرد، که مستلزم تأیید دولت برای هر سرمایه‌گذاری بزرگ خارجی توسط یک شرکت تایوانی است، اما سرمایه‌گذاری‌های خارجی را که رقابت‌پذیری کلی تایوان را افزایش می‌دهد، مثبت ارزیابی می‌کند.

علاوه بر این، دفتر ریاست جمهوری تایوان اعلام کرد که بررسی آن ها، منافع سرمایه‌گذاران و تایوان را نیز در نظر خواهد گرفت.

کارن کو، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری، گفت: “این اطمینان می‌دهد که در حالی که TSMC سرمایه‌گذاری خود را در آمریکا گسترش می‌دهد، پیشرفته‌ترین فرآیندها در تایوان باقی خواهند ماند.”

TSMC نگفت که از چه فناوری در این تاسیسات استفاده خواهد کرد.

سال گذشته، این شرکت موافقت کرد که پیشرفته‌ترین فناوری 2 نانومتری جهان را در کارخانه دوم خود در آریزونا تولید کند که انتظار می‌رود تولید آن در سال 2028 آغاز شود.

TSMC همچنین موافقت کرد که از پیشرفته‌ترین فناوری ساخت تراشه خود به نام “A16” در آریزونا استفاده کند.

قانون تراشه (CHIPS ACT)

دولت اول رئیس جمهور ترامپ TSMC را در سال 2019 به آریزونا آورد و قانونی را معرفی کرد که بعداً به قانون “تراشه” تبدیل شد، که در سال 2022 تحت ریاست جمهوری رئیس جمهور بایدن برای ارائه 52.7 میلیارد دلار یارانه برای تولید و تحقیق نیمه‌رسانا در آمریکا تصویب شد.

سال گذشته، وزارت بازرگانی آمریکا یارانه دولتی 6.6 میلیارد دلاری را برای TSMC برای تولید نیمه‌رسانا در فینیکس، آریزونا، نهایی کرد، در حالی که 100 میلیارد دلاری که روز دوشنبه رونمایی شد، واجد شرایط اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری تولیدی 25 درصدی تحت قانون 2022 خواهد بود.

تحت ریاست جمهوری بایدن، وزارت بازرگانی تمام پنج شرکت پیشرو جهانی نیمه‌رسانا را متقاعد کرد که برای مقابله با خطرات امنیت ملی ناشی از تراشه‌های وارداتی، کارخانه‌هایی را در آمریکا مستقر کنند.

چین تایوان را قلمرو خود می‌داند، اما دولت منتخب دموکراتیک در تایپه ادعاهای حاکمیت پکن را رد می‌کند.

روز دوشنبه، هوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، گفت که TSMC و سایر شرکت‌ها در آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کنند زیرا به دنبال اجتناب از تعرفه‌های جدید ترامپ هستند.

لوتنیک در ماه ژانویه به قانونگذاران گفت که برنامه دوران بایدن “یک پیش پرداخت عالی” برای بازسازی این بخش بود، اما از تعهد به کمک‌های مالی مصوب دوران بایدن خودداری کرد و گفت که می‌خواهد “آنها را خوانده و تحلیل و درک کند.”

ماه گذشته، سخنگوی TSMC گفت که این شرکت قبل از روی کار آمدن دولت جدید، طبق شرایط توافق خود، 1.5 میلیارد دلار از بودجه قانون “تراشه” دریافت کرده است.

منبع: https://www.reuters.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *