مینی کامپیوتر

مینی کامپیوتر چیست؟

مینی کامپیوتر چیست؟

مینی کامپیوتر چیست ؟ مینی کامپیوترها همان کامپیوترهای خانگی یا کیس های کامپیوتری هستند که از نظر اندازه بسیار کوچک‌تر از آن‌ها و از نظر قدرت و کارایی قوی‌تر از آن‌ها شده‌اند.

در سال‌های اخیر کامپیوترها دستخوش تغییرات بزرگی شده‌اند و این تغییر را مدیون پیشرفت علم هستند چراکه با پیشرفت علم و پیشرفت تکنولوژی قطعات الکترونیکی روزبه‌روز کوچک‌تر و قوی‌تر شده‌اند.

تاریخچه مینی کامپیوترها

کامپیوترها تحت تأثیر این تغییرات به‌مرورزمان کوچک و کوچک‌تر شده‌اند به حدی که مینی کامپیوترهای امروزه به‌اندازه‌ی یک فلش شده‌اند و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را در جیب خود حمل کرد. درگذشته که مینی کامپیوترها وجود نداشته‌اند کامپیوترهای غول‌پیکر عظیم که اندازه‌ی آن‌ها به بزرگی یک اتاق بوده است وجود داشتند. اما باگذشت زمان کامپیوترها به‌اندازه‌ای شدند که امروزه تحت عنوان کیس کامپیوتر در خانه‌ها یافت می‌شوند. کیس های کامپیوتری سال‌های سال به کار خود ادامه دادند تا جایی که بازهم با کوچک‌تر شدن میکروپروسسورها شاهد ظهور مینی کیس ها شدیم. مینی کیس های کامپیوتری دقیقه همان کیس های کامپیوتری بودند اما اندازه بورد اصلی در آن‌ها کوچک‌تر شده بود و که در نهایت به کوچک‌تر شدن اندازه کیس ختم می‌شد. مینی کیس ها هیچ تغییر اساسی نسبت به کیس ها نداشتند و فقط اندازه آن‌ها کمی کوچک‌تر شده بود.

ساختار مینی کامپیوترها

مینی کیس ها نیز تا مدتی توانستند در بازار خوب بدرخشند تا اینکه با پیشرفت فناوری و استفاده از چندین میکروپروسسور به‌صورت مجتمع در یک چیپ مینی کامپیوترها تولید شدند. مینی کامپیوترها ازلحاظ ساختار دگرگون‌شده بودند و از نظر ظاهری بسیار کوچک و از نظر کارایی بسیار کارآمدتر شده بودند. به لطف استفاده از میکروپروسسورهای مجتمع اندازه مینی کامپیوترها به‌اندازه‌ی یک کتاب رسید و سرعت و کارایی آن‌ها بسیار بالاتر رفت. پردازنده‌های مینی کامپیوترها به‌صورت یک چیپست بر روی برد تعبیه‌شده بود که اندازه‌ی آن‌ها یک‌سوم پردازنده‌های دسکتاپی بود. همچنین در دل این پردازنده ،پردازنده‌ی گرافیکی مینی کامپیوتر تعبیه‌شده بود که در اصطلاح آن‌ها را SOC) Socket On Chip) می‌نامند. رم‌های مینی کامپیوترها نیز دستخوش تغییر شده بود و این بار به‌جای رم‌های بزرگ از رم‌های کوچک‌تر Low Power ، که قبلاً در لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شد، در آن‌ها استفاده شد.

به دلیل کوچک شدن اندازه مینی کامپیوترها امکان استفاده از هاردهای 3.5 اینچی در آن‌ها نبود و فقط می‌توان در مینی کامپیوترها از هاردهای 2.5 اینچی SSD یا HDD استفاده کرد. استفاده از حافظه‌های SSD در مینی کامپیوترها باعث بالا رفتن سرعت آن‌ها می‌شد. همچنین به دلیل مجتمع شدن پردازنده مرکزی با پردازنده گرافیکی واستفاده مشترک از حافظه‌ی رم کیفیت تصویر در مینی کامپیوترها به نهایت خود می‌رسد. مینی کامپیوترها امروزه کاربردهای بسیاری دارند.

مزایای مینی کامیپوترها

اغلب مینی کامپیوترها بدون فن هستند! یکی از مزایای مینی کامپیوتر فن لس بودن آن‌هاست. این قابلیت به مینی کامپیوترها اجازه می‌دهد که در محیط‌های صنعتی بسیار کارآمد باشند.

همچنین با کوچک شدن اندازه مینی کامپیوترها می‌توان آن‌ها را به پشت مانیتور متصل کرد. در مینی کامپیوترها به دلیل استفاده از پردازنده‌های کم‌مصرف ،مصرف برق بسیار کاهش پیداکرده به‌طوری‌که مینی کامپیوترها معمولاً با استفاده از آداپتورهای 65 واتی تأمین می‌شوند.

امروزه در اکثر سازمان‌ها و ارگانهای دولتی و غیردولتی شاهد استفاده‌ی گسترده از مینی کامپیوترها هستیم . عمر مفید مینی کامپیوترها ، کم‌مصرف بودن مینی کامپیوترها، فن لس بودن مینی کامپیوترها، سرعت‌بالای مینی کامپیوترها و نیز اندازه‌ی کوچک مینی کامپیوترها سبب شده تا مدیران آیتی امروزه به مینی کامپیوترها روی‌آورند.

برندهای مختلفی از مینی کامپیوترها امروزه در بازار یافت می‌شود. انتخاب یک برند مطمئن از مینی کامپیوترها کار دشواری نیست.

مینی کامپیوترهای اچ پی امروزه در بازار حرف اول را می‌زنند چراکه سابقه‌ی برند اچ پی در بازار مینی کامپیوترها بیش از سایر رقباست. کمپانی اچ پی با ارائه بیش از 20 مدل متنوع از انواع مینی کامپیوترها توانسته اکثر نیازهای بازار را پاسخگو باشد.

شرکت تکنوکلاینت واردکننده انواع مینی کامپیوترهای برند HP و Dell در بازار است. این شرکت با کادری مجرب و آموزش‌دیده آماده پاسخگویی 24 ساعته به سؤالات شما عزیزان است.

همواره می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان با مشاوران ما تماس حاصل نمایید. برای اطلاعات بیشتر به سایت تکنوکلاینت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *