تین کلاینت

HPDM چیست؟

HPDM چیست؟

HPDM یا همان HP Device Manager  یک پلتفرم مدیریت دستگاه‌های کامپیوتری برند HP می‌باشد قابل توجه است که هر دستگاه برند HP که سیستم عامل روی آن نصب می‌شود و کامپیوتر محسوب می‌شود با این پلتفرم قابل مدیریت است. علاوه بر آن با نصب یک نرم افزار ایجنت-کلاینت می‌توان دستگاه‌های ویندوزی اچ پی را نیز مدیریت کرد.

(نویسنده: صادق قلی زاده)

توضیح مختصر:

تصور کنید سازمانی متشکل از تعداد زیادی سیستم کامپیوتری دارید که تشکیل یک اکو سیستم کامپیوتری از برند HP (تین کلاینت - زیروکلاینت و لپتاپ و کیس برند HP) را می‌دهند. واحد IT این سازمان قطعا دنبال راهکاری خواهد بود که بتواند با یک پلتفرم سرور-کلاینتی بصورت یکجا کل سیستم‌های سازمان را مدیریت کند. برندهایی مثل HP و Dell که دامنه محصولات سازمانی آنها کامل است این پلتفرم بسیار کارامد را به مشتریان سازمانی خود ارائه می‌دهند که در ادامه به ذکر ویژگی‌های این پلتفرم و قابلیت‌های آن خواهیم پرداخت.

پلتفرم HPDM یک پلتفرم چند جزیی شامل بخش‌های زیر است که هر کدام وظایف خود را انجام می‌دهند تا در نهایت در همکاری هم مدیریت یک اکوسیستم سازمانی میسر گردد.

  • HPDM Server
  • HPDM Gateway
  • HPDM Master Repository Controller
  • HPDM HTTPS Repository
  • HPDM Console
  • HPDM Console Web Bridge
  • HPDM Configuration Center
  • HPDM Agent
HPDM
  • HPDM Server:

این جز از پلتفرم مدیریتی HP  در واقع مرکز مدیریتی کل پلتفرم می‌باشد و به عنوان مغز این پلتفرم وظیفه هماهنگی بین اجزا را بر عهده دارد که طبیعتا متخصصین IT سازمان  باید بیشترین توجه امنیتی را برای حفاظت از این سرویس و بخش داشته باشند تا اکو سیستم امنی داشته باشند. تمام دستگاه ها توسط این سرویس مدیریت و مانیتور می‌شوند.

در شکل بالا موقعیت این بخش از HPDM را می‌بینید.

  • HPDM Gateway:

این جز وظیفه اتصال HPDM Server  به HPDM Agent  را دارد. ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا HPDM Server چرا مستقیما با HPDM Agent ارتباط نمی‌گیرد؟ جواب در یک کلمه خلاصه میشود؛ امنیت!

یکی از دغدغه‌های اصلی HP در طراحی این پلتفرم مقوله امنیت بوده است که بتواند سازگاری مناسبی با مولفه‌های امنیتی سازمان‌ها پیدا کند. با وجود HPDM Gateway  دستگاه‌های یوزرها ارتباط مستقیمی با سرور ندارند و در نتیجه نمی‌توانند HPDM Server را ببینند و از طرفی این امکان وجود دارد HPDM Server از چند Gateway برای مجزا کردن شبکه ها از هم و همچنین جداسازی ارتباطش با شبکه داخلی از اینترنت استفاده کند. تمام تنظیمات مدیریت پورت های ارتباطی و ملاحظات امنیتی نیز روی HPDM Gateway انجام می‌گردد.

نکته مهم:

تمام این اجزا قابلیت نصب روی یک ویندوز سرور را دارا می‌باشند اما برای سازمان‌های بزرگ و سازمان‌هایی که ملاحظات امنیتی دارند تاکید بر این است که اجزا را در ویندوز سرور های جداگانه نصب کنند تا هم حداکثر کارایی و هم استانداردهای امنیتی (جداسازی) در دسترس قرار گیرد.

  • HPDM Master Repository Controller:

یکی از قابلیت‌های مهم پلتفرم HPDM وجود بانک نرم افزاری غنی برای اکوسیستم دستگاه‌های HP می‌باشد که با دانلود و ذخیره آنها (سیستم عامل‌ها، فریم ورها، درایورها، فایل‌های بایوس و ...) در Repository لوکال خود فرایند ارجاع و نصب گروهی روی دستگاه‌ها انجام می‌گردد.

یکی از اجزا مهم HPDM کنترولر بانک نرم افزاری (Repository) می باشد که HPDM MRC گفته می‌شود. وظیفه MRC هماهنگی و مدیریت Repositoryهای لوکال سازمان و همچنین ارتباط با Cloud کمپانی HP می‌باشد که نیاز هست فایل‌های نصبی مستقیما از Cloud کمپانی HP دانلود و در Repository  مربوطه ذخیره شود.

یکی دیگر از کارهای دیگر MRC این است که از HPDM Server دستور بگیرد و فرایند اخذ فریم ور از Repository و اختصاص آن به دستگاه‌ها را انجام دهد.

MRC یک بخشی تحت عنوان Master Repository را نیز در دل خود دارد که محل اصلی ذخیره فایل‌های دانلود شده از Cloud اچ پی هست. البته بعد از دانلود و ذخیره  فایل ها میتوان آنها را در Child Repository ها ذخیره و طبقه بندی کرد.

  • HPDM HTTPS Repository:

همانطور که از اسمش مشخص است این بخش یک افزونه امنیتی می‌باشد که قابلیت استفاده از پروتکل HTTPS را در ارتباط با Repository به سازمان می‌دهد.

  • HPDM Console:

این جز از HPDM برای ارتباط کاربر Admin با این پلتفرم ساخته شده است که بصورت کنسولی هست. شایان یادآوری است که برای ارتباط از طریق Web باید سرویس دیگری تحت نام HPDM Console Web Bridge نصب و تنظیم شود.

با توجه به اینکه این کنسول با تمام اجزا HPDM ارتباط مستقیم دارد، رعایت الزامات امنیتی و اخصاص پورت‌های اختصاصی و مدیریت آنها ضروری هست.

  • HPDM Configuration Center:

یکی از هوشمندی‌های طراحان پلتفرم HPDM جداسازی تنظیمات مربوط به بخش‌های مختلف این پلتفرم و گنجاندن در یک بخش تحت عنوان Configuration Center می‎‌باشد. این بخش تنظیمات مربوط به تمام بخش‌ها و تنظیمات امنیتی را برعهده دارد.

  • HPDM Agent:

این کامپوننت یک نرم افزار کوچک است که روی سیستم های ویندوزی نصب می‌شود تا ارتباط با پلتفرم برای کیس‌ها و لپتاپ‌های ویندوزی میسر گردد. دستگاه هایی که ویندوز عمومی روی آن‌ها نصب می‌شوند تنها از طریق این نرم افزار به پلتفرم HPDM متصل می‌شوند.

  • HPDM Database

پلتفرم HP Device Manager از به یک دیتا بیس مفصل نیاز دارد و بهتر است این دیتا بیس Microsoft SQL Server باشد.

HPDM

مدیریت پورت‌های ارتباطی:

همانطور که گفته شد پلتفرم HP Device Manager مخصوص استفاده سازمانی می‌باشد و سازمان‌ها الزامات امنیتی و مدیریتی دارند که برای این منظور پلتفرم HPDM نقشه مفصلی از شماره پورت‌ها دارد که میتوان با فایروال ویندوز سرور پیاده سازی کرد.

پورت های ارتباطی HPDM

الزامات نصب:

پلتفرم HPDM یک پکیج نرم افزاری چند بخشی هست همه بخش‌های آن به استثنای HPDM Console و HPDM Agent روی ویندوز سرور نصب می‌شوند که میتوانید بنابر نسخه نرم افزار روی ویندوز سرورهای  از نسخه 2003 تا 2022 نصب کنید.

 معرفی اجمالی کنسول HPDM:

پلتفرم HPDM شامل بخش‌های زیر می‌باشد.

  • Manage Devices
  • Templates & Rules
  • Tasks & Reports
  • Gateways & Repositories
  • Users & Groups
  • Administration
بخش های HPDM

مدیریت دستگاه‌ها:

ماموریت اصلی پلتفرم HP Device Manager مدیریت دستگاه‌های (دستگاه‌های برند HP) یک سازمان می‌باشد. در صفحه اصلی کنسول HPDM یک Tile برای مدیریت دستگاه‌ها موجود است که می‌توان در این بخش دستگاه‌ها را Search کرد و در طبقه بندی‌های شخصی سازی شده اضافه کرد.

مدیریت فایل‌ها و وظایف تعریف شده:

نصب یا آپدیت و یا تغییرات گروهی در تنظیمات دستگاه های سازمان در پلتفرم HPDM در Tile با عنوان Template & Rule انجام می‌شود. در این بخش به HP Update Center متصل شده و فایل مورد نیاز دانلود و طبقه بندی می‌شود تا بتوان بر روی طبقه بندی انجام شده در قسمت دستگاه‌ها Assign کرد. علاوه بر این یک بخش برای ایجاد و طبقه بندی وظایف هست که ممکن است وظایفی مثل آپدیت خودکار دستگاه ها را برنامه‌ریزی کرد.

گزارشات و وظایف در حال انجام:

این بخش مربوط به گزارش گیری و رصد فعالیت‌های انجام شده و در حال انجام می‌باشد و تمام لاگ‌های سیستمی از این بخش تنظیم و قابل دسترس می‌باشد.

بخش Gateway  و Repository:

در این بخش میتوان تنظیمات و وضعیت Gatewayها و Repository های موجود در پلتفرم را رصد و مدیریت کرد.

بخش کاربران پلتفرم:

یوزرها و سطوح دسترسی آنها و تنظیمات LDAP در این قسمت موجود است و لازم است بدانید که این پلتفرم قابلیت سینک شدن و ارتباط کامل با دامین کنترولر را دارا می‌باشد.

در بخش Administration نیز تنظیمات مربوط به Certificate  ها و تنظیمات امنیتی پلتفرم را میتوان پیاده سازی و مدیریت کرد.

قابلیت‌های پلتفرم HPDM:

  • نصب و آپدیت نرم افزاری
  • مدیریت و مانیتورینگ دستگاه ها
  • برنامه ریزی و اعمال اتوماتیک برنامه ریزی

آپدیت نرم افزاری:

یکی از اصلی ترین کارهایی که پلتفرم HPDM بحث آپدیت سیستم عامل، فریم ور، درایور و یا نصب نرم افزارهای موجود در Cloud مرکزی HP می‌باشد که می‌توان به صورت دسته‌ای روی دستگاه‌ها با برنامه‌ریزی زمانی بصورت اتوماتیک انجام داد. این مزیت مهم ما را از مشکلات عدیده‌ای که با آپدیت تک به تک دستگاه ها مواجه هستیم، نجات می‌دهد؛ یعنی شما می‌توانید بر اساس نوع دستگاه یا سیستم عامل یک پروفایل ایجاد کنید و یک فیلتر شرطی ایجاد کنید و زمانبندی آپدیت را به همراه Template مورد نظر تحت قالب یک task ایجاد کنید تا در زمان مشخصی بحث آپدیت یا نصب را روی دستگاه‌های مورد نظر انجام دهد.

مانیتورینگ دستگاه‌ها:

  این پلتفرم تمام دستگاه های زیر مجموعه خود را بصورت کامل مانیتور می‌کند و حتی شما دسترسی به دسکتاپ دستگاه های مختلف را می‌توانید داشته باشد. همچنین مشخصات سیستمی و نرم افزاری همه سیستم های زیر مجموعه در این پلتفرم قابل دسترس و پایش می‌باشد.

یکی از خصوصیات این پلتفرم در این است که قابلیت Sort کردن دستگاه ها بر اساس فاکتور های مختلف مثل نوع پردازنده، نوع دستگاه، ورژن فریمور یا سیستم عامل، ورژن بایوس سیستم و ... موجود است.

برنامه ریزی و اعمال اتوماتیک برنامه ریزی:

در پلتفرم HPDM می‌توان برنامه‌ریزی‌های شرطی چند لایه نوشت و همچنین تسک‌های شرطی بر پایه فایل‌های XML نوشت و کارکرد دستگاه های مختلف را بصورت اتوماتیک مدیریت کرد.

HPDM

نتیجه گیری: 

به عنوان سخن پایانی، همانطور که گفته شد HP Device Manager (HPDM) یک پلتفرم قدرتمند برای مدیریت دستگاه‌های برند HP است که امکانات متعددی از جمله مدیریت، نظارت، و به‌روزرسانی نرم‌افزارهای دستگاه‌های HP را فراهم می‌کند. با استفاده از اجزای مختلفی همچون HPDM Server، Gateway، و Repository Controller، این پلتفرم امکان مدیریت یکپارچه و امن دستگاه‌ها را در سازمان‌ها فراهم می‌سازد. HPDM با تاکید بر امنیت و کارایی، ابزاری مناسب برای واحدهای IT در سازمان‌های بزرگ و پیچیده است که نیاز به کنترل متمرکز بر زیرساخت‌های IT دارند. حال اگر شما سازمانی هستیدکه نیاز به مجازی سازی و کنترل سیستم های خود دارید این مقاله می تواند کمک زیادی در این زمینه به شما بکند.  

در ادامه باید متذکر شویم که کمپانی تکنوکلاینت به عنوان بزرگترین تامین کننده دستگاه‌های HP معتقد است که نصب این پلتفرم قسمت بزرگی از مشکلات ادمین‌های شرکت‌ها و سازمان ها را برطرف می‌کند و آماده همکاری در صورت نیاز مشتریان جهت مشاوره و نصب این پلتفرم کارامد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *