تلفن

تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی

تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی

در دنیای امروز که تقریباً همه چیز بر مبنای اینترنت انجام می‌شود تلفن‌های تحت شبکه (VoIP) هم توانسته‌اند جای خود را پیدا کنند. استفاده از این تلفن‌ها مزایای بسیاری دارد و البته مشروط به داشتن امکانات خاصی است. اما تفاوت اصلی تلفن VoIP با تلفن معمولی چیست؟ در این مقاله به بررسی این تفاوت‌ها می‌پردازیم و در نهایت تصمیم می‌گیریم کدام یک برای کاربری مورد نظر ما بهتر است. همراه تکنوکلاینت باشید.

لیست قیمت انواع تلفن تحت شبکه

تلفن تحت شبکه چیست؟

تلفن تحت شبکه در حقیقت دستگاهی است که صوت را در بستر شبکه و اینترنت انتقال می‌دهد. این تفاوت اصلی این تلفن‌ها با تلفن‌های معمولی است. تلفن‌های تحت شبکه با فناوری VoIP کار می‌کنند. این فناوری به کاربران قابلیت انتقال صوت به صورت زنده در بستر اینترنت را می‌دهد. ویپ تاثیر ویژه‌ای در راه اندازی کال سنترها (مراکز تماس) داشته است. همچنین این تماس‌های دیجیتال از طریق پروتکل‌های شبکه منتقل می‌شوند.

IP Phone ها چگونه کار می‌کنند؟

قبل از پرداختن به تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی بیایید ببینم تلفن‌های آی پی چگونه کار می‌کنند. برای استفاده از تلفن IP به یک شبکه اینترنت و یک سیستم تلفنی IP متصل می‌شوید.

کارکرد این تلفن‌ها به این صورت است که شما برای تماس با یک شماره تلفن مقصد شماره را وارد می‌کنید. سپس تلفن IP شماره را به یک سرور تلفن IP ارسال می‌کند. سرور تلفن IP این شماره را به یک شماره IP تبدیل کرده و برای برقراری تماس تلاش می‌کند تا با شماره IP مقصد ارتباط برقرار کند. اگر ارتباط برقرار شد صدای شما به صورت دیجیتال به شماره IP مقصد ارسال می‌شود. دریافت صدا نیز به همین شیوه اتفاق می‌افتد.

تلفن IP از پروتکل‌های شبکه مانند IP SIP (Session Initiation Protocol)، RTP (Real-time Transport Protocol) و RTCP (Real-time Transport Control Protocol) برای برقراری تماس‌های تلفنی استفاده می‌کند. این پروتکل‌ها به تلفن IP کمک می‌کنند تا صدا و تصویر را به صورت دیجیتال ارسال کند و اطمینان حاصل شود که برقراری تماس‌ها بدون مشکل انجام می‌شود.

تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی

انواع تلفن‌های تحت شبکه چیست؟

تلفن‌های تحت شبکه در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده‌اند. در ادامه به انواع آنها و موارد استفاده‌شان اشاره می‌کنیم:

  • تلفن سیم دار

از رایج‌ترین آی پی فون‌ها بوده و از طریق کابل شبکه و پورت RJ45 متصل می‌شوند.

  • تلفن بی‌سیم

این نوع تلفن‌ها خود دو دسته هستند: وای فای و دکت (dect).

  1. وای فای (Wi-Fi): این تلفن‌ها به صورت مستقیم از طریق Wi-Fi به Access Point به شبکه متصل می‌شوند. در این حالت کاربران امکان جا به جایی این سیستم را دارند که یک مزیت خوب به شمار می‌رود. اگر چه افت سیگنال و اختلال در مکالمه در این سیستم‌ها زیاد مشاهده می‌شود.
  2. دکت (dect): دکت مخففdigital enhanced cordless telecom munications   است که به معنای ارتباطات بی سیم پیشرفته دیجیتال است. این مدل تلفن‌های بی‌سیم از استاندارد DECT بهره می‌برند. یعنی ارتباط تلفن‌ها با دستگاه مادر از طریق DECT برقرار شده و دستگاه مادر از طریق کابل به شبکه وصل می‌شود. محدودیت این فناوری در تعداد اتصال تلفن‌ها به یک دستگاه مادر و محدوده تحت پوشش است.
  3. تلفن‌های USB دار: این نوع تلفن از طریق USB به رایانه وصل می‌شود و احتیاجی به کابل شبکه ندارد.
  4. تلفن نرم افزاری (Soft Phone): این تلفن‌ها در اصل نوع نرم افزاری تلفن‌های ویپ هستند. این سیستم‌ها بر روی موبایل و کامپیوتر نصب می‌شوند و به سخت افزار جانبی نیازی ندارند.

تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی

تلفن‌های تحت شبکه چه کاربردهایی دارند؟

این تلفن‌ها با در نظر گرفتن نیاز کاربران در مدل‌های زیر عرضه شده‌اند:

  • کارشناسی

تلفن‌هایی ارزان قیمت، با حداقل کارایی و مناسب برای کارمندان معمولی

  • اپراتوری

مناسب منشی‌ها، اپراتورها و کارشناسان مرکز تماس با دسترسی آسان به داخلی‌ها

  • مدیریتی

با امکانات منحصر بفرد و ظاهری شکیل مناسب برای مدیران

  • تصویری

ویدیو فون با قابلیت تماس تصویری میان کاربران یا خارج از سازمان

مزایای استفاده از تلفن‌های تحت شبکه چیست؟

چرا تلفن‌های تحت شبکه این روزها محبوبیت بیشتری نسبت به تلفن‌های معمولی پیدا کرده‌اند؟ در ادامه به برخی از مزایای بی‌شمار تلفن‌های تحت شبکه اشاره می‌کنیم:

  1. کیفیت بالای تماس

کیفیت پایین مکالمه با سیستم مخابرات سنتی چیزی است که همه ما تجربه کرده‌ایم. این اتفاق معمولاً به دلیل استهلاک سیم‌ها و زیرساخت‌ها می‌افتد و منجر به نویز می‌شود. این در حالی است که تلفن‌های ویپ به دلیل استفاده از سیگنال‌های دیجیتالی از کیفیت صوتی برخوردارند.

  1. نصب سریع و ساده

نصب تلفن‌های تحت شبکه ساده و بی‌دردسر است. این دستگاه‌ها به محض اتصال به شبکه تمام تنظیمات لازم را از طریق IPPBX دریافت می‌کنند. در این حالت سرعت کار بالا رفته و از بروز خطاهای احتمالی هم جلوگیری می‌شود.

  1. امکانات جانبی

تلفن‌های تحت شبکه در مقایسه با تلفن‌های آنالوگ امکانات بسیار بیشتری دارند. برخی از این امکانات عبارتند از: قابلیت برقراری کنفرانس صوتی، ارسال پیام کوتاه، انتخاب ملودی و تن صدای زنگ، امکان اتصال هدست به جای گوشی و امکان پاسخگویی به چند شماره داخلی با یک تلفن.

  1. عدم محدودیت در برقراری تماس‌های همزمان

در تلفن ثابت اگر بخواهید در حالی که از قبل در یک تماس تلفنی هستید تماسی برقرار کنید، برای برقراری تماس دوم به شماره دیگری احتیاج دارید. با استفاده از سیستم تلفن تحت شبکه دیگر نیازی به خطوط متعدد نیست.

تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی

چه تفاوتی میان تلفن‌های معمولی و تحت شبکه وجود دارد؟

تلفن تحت شبکه و تلفن معمولی با یکدیگر تفاوت اساسی دارند. در ادامه به بعضی از تفاوت‌های اصلی میان این دو اشاره می‌کنیم:

  1. روش ارتباط: تلفن معمولی برای برقراری تماس از شبکه تلفن ثابت و کابل استفاده می کند؛ در حالی که تلفن تحت شبکه از شبکه اینترنت برای برقراری تماس بهره می‌گیرد.
  2. فناوری: تلفن معمولی از فناوری صوتی آنالوگ استفاده می‌کند؛ در حالی که تلفن تحت شبکه از فناوری صوتی دیجیتال و پروتکل‌های شبکه بهره می‌گیرد.
  3. هزینه: تلفن تحت شبکه معمولاً هزینه برقراری تماس کمتری نسبت به تلفن معمولی دارد؛ به ویژه در صورتی که دو طرف با یکدیگر در شبکه داخلی تماس بگیرند یا به شبکه اینترنتی متصل باشند.
  4. قابلیت‌های پیشرفته: تلفن تحت شبکه قابلیت‌ها و امکانات پیشرفته زیادی دارد. از جمله تماس تصویری، کنفرانس تلفنی، امکان انتقال داده‌ها در حین تماس و سایر موارد. در حالی که تلفن معمولی چنین قابلیت‌هایی ندارد.
  5. امنیت: با توجه به اتصال به اینترنت، تلفن تحت شبکه بایستی به لحاظ امنیتی بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ در حالی که تلفن معمولی از شبکه تلفنی ایمن و محافظت شده استفاده می‌کند.
  6. نگهداری: تلفن تحت شبکه نیاز به نگهداری کمتری نسبت به تلفن معمولی دارد؛ زیرا لزومی به تعویض کابل‌های خطوط تلفنی و دیگر قطعات فیزیکی وجود ندارد.

تلفن VoIP

چرا بهتر است تلفن تحت شبکه خود را از تکنوکلاینت بخریم؟

در این مطلب سعی کردیم به توضیح مختصری و جامعی از تلفن ویپ بپردازیم. همچنین تفاوت تلفن VoIP با تلفن معمولی را به طور کامل توضیح دادیم. تجهیزات ارتباطی در ادارات، سازمان‌ها و شرکت‌ها معمولاً پایه‌ای‌ترین ابزار کار شما در امور دیجیتالی هستند. پس بهتر است این تجهیزات را از جایی تهیه کنید که از گارانتی محصولات خود پشتیبانی کند و شرکت معتبری در ارائه محصولات به مشتریان باشد.

در زمان خرید تلفن‌های تحت شبکه از فروشگاه معتبر تکنوکلاینت حتماً با کارشناسان ما مشورت کنید تا سازگار با کاربری و محیط کاری شما مشاوره بدهند.

تکنوکلاینت با داشتن کارشناسان و مشاوران مجرب می‌تواند در زمینه مجازی سازی و همچنین آی تی پیشنهادات خوبی به شما ارائه دهد. پشتیبانی از گارانتی محصولات، پاسخگویی آنی و مشاوره تخصصی در خصوص خرید انواع تجهیزات کامپیوتری و تلفن تحت شبکه سیسکو و آوایا به مشتریان به صورت آنلاین، از دیگر دلایلی و مزیت‌هایی است که می‌تواند شما را به خرید از تکنوکلاینت ترغیب نماید. برای خرید تلفن‌های تحت شبکه ویپ با بهترین و مناسب‌ترین قیمت با ما تماس بگیرید یا از سایت دیدن فرمایید. هدف ما جلب رضایت شما مشتریان عزیز می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *