تین کلاینت

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت چیست؟ تین کلاینت (Thin client) یک رایانه‌‌ای کوچک و آماده برای شبکه‌های رایانه ‌ای است که در عین استفاده از کمترین منابع سخت‌افزاری، بالاترین کارایی و امنیت را برای شبکه‌های رایانه‌ای به همراه می‌آورد. همانطور که از نامش برمیاید، کوچک شده و ضعیف شده همان کامپیوترهای نسل پیشین است. دلایل استقبال ازاین تین‌کلاینت‌ها و فراگیرشدن کاربری آن‌ها در شرکت‌های سراسر دنیا، مزایا و تفاوت بسیار آن‌ها با کامپیوترها است. در ادامه همراه تکنوکلاینت باشید تا با تمامی جنبه‌های این محصول شگفت انگیز آشنا شوید!

تاریخچه تین کلاینت‌ها

در پاسخ به تین کلاینت چیست؟ اول نگاهی به تاریخچه آن‌ها می‌پردازیم:

ایجاد تکنولوژی تین کلاینت‌ها به سال ۱۹۹۳ بازمی‌گردد. نیاز به تین کلاینت ابتدا در بخش سرور در تیم Oracle، در حین یک عملیات دریایی نظامی با مدیریت Larry Wilson باعث شروع به استفاده از روش پردازش مرکزی شد. هدف این تیم از این اقدام، اجرای دستوراتی براساس داده های موجود، دریک دیتا سنتر بود.

تین کلاینت در آغاز، ترمینال های گرافیکی (Graphical Terminal) نامیده می‌شدند، بالارفتن سرعت شبکه‌های مختلف، خصوصا شبکه‌های محلی ایجاد شد، نیاز به تین کلاینت‌ها را بیشتر کرد. نیاز به درخواست، اجرا و یا مدیریت توان پردازشی، از محلی دیگر، مفهوم و اساس تین کلاینت‌ها را گسترش داد.

تین کلاینت همانطور که از اسم آن پیداست در قابلیت‌ها و عملکردها بسیار Thin (باریک) عمل می‌نماید؛  این محصول کاربری با همان شمایل و احساس دسکتاپ‌های سنتی را عرضه نموده و می توانند هر نوع نرم افزار، java ،mainframe ،unix ،linux  ،windows  و غیره را  اجرا نموده و به‌راحتی می‌توانند در بطن هر نوع راهکار IT Solution  موجود قرار بگیرند.

سیستم عامل در تین کلاینت‌ها

تین کلاینت می‌تواند دارای سیستم عامل یا فاقد سیستم عامل باشد. به این معنی که می‌تواند یک سیستم عامل محلی داشته باشد یا اینکه برای بوت شدن کاملاً وابسته به سرور باشد. انواع سیستم‌ عامل‌های ویندوز مایکروسافت، توزیع‌های لینوکس و یونیکس را می‌توان بر روی تین کلاینت‌ها نصب و اجرا نمود.

پایداری در تین کلاینت‌ها

به علت پشتیبانی ازانواع سیستم عامل‌ها نگهداری تین کلاینت‌ها آسان‌تر است و به صرف وقت و هزینه کمتری نیاز دارد.

مزیت‌های تین کلاینت نسبت به رایانه شخصی

مزایای تین کلاینت چیست؟ تین کلاینت‌ها نسبت به رایانه‌های شخصی حرارت کمتری تولید می‌کنند؛ لذا برای محیط‌های صنعتی یا محیط‌های گرم مناسب تر هستند. همچنین به دلیل کوچکی و حجم کم، فضای کمی اشغال می‌کند. تین کلاینت توان مصرفی بسیارکمی حدود ۳۰ وات (بسته به نوع) دارد؛ بنابراین استفاده از  آن ها در سازمان‌هایی که تعداد زیادی رایانه را به خدمت می‌گیرند بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

اتصال تین کلاینت به سیستم

پشتیبانی در تین کلاینت‌ها

مدیران شبکه در سازمان‌های دولتی و خصوصی اقبال بیشتری نسبت به تین کلاینت دارند زیرا کاربری را آسان و کنترل مبادی ورودی و خروجی اطلاعات به سازمان را امکان‌پذیر می‌سازد. از آنجا که معمولاً تین کلاینت اطلاعات را به صورت محلی ذخیره‌سازی نمی‌کند، مدیران شبکه نگران از دست رفتن و آسیب دیدن اطلاعات محلی کلاینت‌ها نیستند؛ لذا از این جهت تین کلاینت‌ها نیازی به استفاده از آنتی ویروس ندارند. علاوه بر آن استفاده از تین کلاینت، موجب کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی و نگهداری سیستم می‌گردد.

کاربری تین کلاینت‌ها

کاربران بانک‌ها، آژانس‌های مسافرتی، بیمارستان‌ها، سازمان‌های دولتی  و … می‌توانند از تین کلاینت به جای PC استفاده نمایند؛ کسانی که به پردازش های بسیار سنگین مثل بازی های سه بعدی کامپیوتری، نقشه کشی های سه بعدی حرفه‌ای با محیط‌های گرافیکی سنگین مانند اتوکد نیاز دارند، می‌توانند بجای کامپیوترهای با هزینه بالا از تین کلاینت‌های ارتقا یافته استفاده نمایند.

تین کلاینت

تعریف سخت افزاری تین کلاینت

درباره ماهیت سخت افزاری تین کلاینت‌ها باید اینطور گفت که، یک کامپیوتر با حداقل قطعات مکانیکی، تین‌کلاینت نامیده می‌شود.

تعریف نرم افزاری درباره قابلیت نرم افزاری تین کلاینت‌ها باید ذکر کرد که، کامپیوتری که متناسب با نوع کاربری در اغلب موارد به طور مستقل، امکان اجرای هرگونه برنامه ای را نداشته، هرعملیاتی برای کاربران فقط براساس تعریف مدیریت که پیاده سازی می شود و وابسته به نیاز کاربر می باشد تین کلاینت نامیده می شود.

سیستم عامل‌ها در Thin Client

سیستم عامل تین کلاینت‌ها معمولاً به صورت EMBEDDED بوده، و ازهر دو خانواده مایکروسافت ویندوز یا لینوکس می تواند باشد. گرچه بعضی شرکت‌ها نیزسیستم عامل و یا نرم‌افزار مدیریتی مخصوصی را برای پشتیبانی از تین کلاینت خود عرضه نموده اند.

دسته بندی تین کلاینت‌ها

براساس امکانات سخت افزاری و نرم افزاری که در تین کلاینت وجود دارد ، صورت میگیرد مانند:

  • نوع پردازشگر مرکزی (CPU)

  • مقدار حافظه داخلی (RAM)

  • روش ذخیره اطلاعات،

  • امکان یا عدم امکان نصب نرم افزار،

  • نوع سیستم عامل (OS)،

  • نوع پروتکل‌های شبکه،

و …

تین کلاینت‌ ها دارای انعطاف ‌پذیری بسیار زیاد و قدرت پردازش اطلاعات بسیار بالا می‌ باشند.

از قابلیت‌های بخصوص این محصول، می‌توان به‌ سرعت بسیار بالا، امکان نصب تمامی سیستم‌ عامل‌های ویندوز و لینوکس و پشتیبانی از شبکه‌های WiFi در بعضی از مدل‌ها اشاره کرد. متخصصین شرکت تکنوکلاینت آماده مشاوره رایگان در مورد خرید تین کلاینت مورد نیاز برای شما می‌باشند.

در مورد مزیت‌هایی که سبب شده امروزه تین‌کلاینت‌ها بازاربزرگی را نصیب خود کرده و برتری ومحبوبیت خاصی بین کاربران پیدا کنند. امیدواریم با خواندن این مطلب به سوال کلیدی تین کلاینت چیست ‌رسیده باشید در مقاله بعدی بصورت جامع و کامل توضیح خواهیم داد.

چرا از تکنوکلاینت بخریم؟

کمپانی تکنوکلاینت بزرگترین واردکننده تین کلاینت در ایران است. از تمامی برندها، با تمامی قیمت‌ها، با توضیحاتی کامل به همراه عکس اختصاصی در تنوعی بسیار زیاد دست شما برای انتخاب بهترین تین کلاینت مورد نظرتان باز می‌گذارد. ما برای راحتی کار شما هر محصول را با 4 فیلتر جداسازی کرده‌ایم. بر اساس برند، قیمت، کاربری و وضعیت (نو و استوک بودن) می‌توانید بازه انتخابی خودتان را محدود کنید تا انتخابی راحت‌تر داشته باشید! در نهایت قبل از خرید می‌توانید با متخصصین و مشاورین ما به صورت رایگان مشورت کنید و از خرید خود مطمئن باشید.

البته هنوز خدمات ما برای راحتی شما همراهان عزیز تمام نشده است! یکی از مهمترین خدمات ما هنگامی است که خرید خود را انجام داده‌اید. خدمات پس از فروش و پشتیبانی ما همیشه نقطه قوت مجموعه ما بوده است و گارانتی تمامی محصولات چه آکبند و چه دست دوم همیشه همراه محصول خریداری شده برای شما ثبت خواهد شد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =