پروتکل مجازیسازی DDP یکی دیگر از انواع پروتکل های مجازی سازی است. پروتکلهای مجازیسازی متعددی وجود دارند که برای اتصال زیروکلاینت به سرور استفاده میشوند.
هرکدام از این پروتکلهای مجازیسازی روشهای انتقال تصویر مخصوص خود رادارند و برای اتصال، زیروکلاینت های مخصوص خود را نیز میخواهند.
در این مقاله قصد معرفی پروتکل پروتکل مجازیسازی DDP یا Dynamic Differential Protocol راداریم اما برای درک بهتر موضوع قبل از آن نحوهی ارتباط زیروکلاینت ها با سرور را شرح خواهیم داد.
نحوهی ارتباط زیروکلاینت ها با سرور
در شبکههای مبتنی بر مجازیسازی ،زیروکلاینت از طریق بستر شبکه به سرور متصل میشود. کاربر زیروکلاینت از طریق صفحهی ورودیای که زیروکلاینت در اختیار آن قرار میدهد به سرور متصل میشود. اگر اطلاعات ورود زیروکلاینت در بانک اطلاعاتی سرور موجود باشد سرور به زیروکلاینت اجازهی ورود میدهد و یک Session برای او ایجاد میکند. عمل بررسی صحت نام کاربری و رمز عبور زیروکلاینت توسط سرور را Authentication میگویند.
هنگامیکه دسکتاپ در اختیار زیروکلاینت قرار گرفت کاربر میتواند فعالیت خود را آغاز کند . این عمل را مجازیسازی دسکتاپ میگویند.
تمامی اعمالی که کاربر توسط زیروکلاینت روی دسکتاپ خود انجام میدهد توسط پردازنده سرور انجامشده و نتیجهی آن به زیروکلاینت فرستاده میشود. درواقع کار زیروکلاینت فقط نمایش نتیجهی پردازش است.
حال بحث اصلی ما آغاز میشود که این انتقال تصویر به زیروکلاینت به چه صورتهایی انجام میشود.
تفاوت پروتکل RDP و DDP
درواقع چیزی که بین زیروکلاینت و سرور در حال ردوبدل شدن است تنها مختصات تصویر است. به همین دلیل است که در استفاده از زیروکلاینت ها امنیت فوقالعاده بالاست چون هیچ اطلاعاتی بین زیروکلاینت و سرور منتقل نمیشود و اگر هم در بین مسیر سرور و زیروکلاینت اطلاعات توسط هکری دزدیده شود چیزی نیست جز اعداد و ارقامی که به درد کسی نمیخورد. درروشهای مختلف مجازیسازی روشهای انتقال تصویر است که متفاوت است.
درروشهای انتقال تصویر ساده مانند RDP که در این مقاله آن را با DDP مقایسه میکنیم با تغییر در تصویر کل تصویر رفرش شده و مختصات کل تصویر مجدداً از سرور دریافت شده و به زیروکلاینت فرستاده میشود. یعنی با انجام هر عملی توسط زیروکلاینت و هر تغییر کوچک ، مختصات کل صفحه به زیروکلاینت فرستاده میشود.
اما در روش DDP با هر تغییر فقط مختصات آن نقطه از تصویر که تغییر کرده به زیروکلاینت جهت نمایش فرستاده میشود. درواقع درروش مجازیسازی با پروتکل DDP و زیروکلاینت VCP ، مختصات در حال حرکت صفحه از سرور به زیروکلاینت فرستاده میشود .
با این روش ترافیک شبکه بسیار کمتر میشود به همین دلیل میتوان تصویری روان و بدون لگ را در زیروکلاینت دریافت کرد اما درروش RDP چون مختصات کل صفحه مدام در حال رفرش شدن هست ،ترافیک شبکه بالا میرود و نتیجهی آن تصویری با لگ و کندی برای زیروکلاینت است.
این تکنولوژی فقط در زیروکلاینت های VCP موجود است . زیروکلاینت های VCP که از پروتکل DDP پشتیبانی میکنند به زیروکلاینت های vCloudPoint معروف هستند.
در واقع زیروکلاینت های VCP از طریق بستر vCloudPoint به سرور متصل میشوند.
در این روش کاربر با استفاده از زیروکلاینت VCP میتواند از نرمافزارهای سنگین نیز استفاده کند و حتی با زیروکلاینت VCP به تماشای فیلم Full HD بنشیند. در استفاده از این زیروکلاینت ها استفاده از منابع سختافزاری سرور بهطور چشمگیری کاهش می یابد. بااینکه این پروتکل مجازیسازی بسیار سریعتر از پروتکل مجازیسازی RDP است اما در بحث مجازیسازی دسکتاپ پروتکلهای Citrix و PCoIP بهترینهای دنیا هستند.
پروتکل مجازیسازی PCoIP توسط زیروکلاینت های با پردازنده ترادیچی که در زیروکلاینت های کمپانیهای HP و DELL موجود است ، پشتیبانی میشود.
پروتکل مجازیسازی Citrix توسط اکثر زیروکلاینت های DELL و HP که پروتکل HDX را پشتیبانی میکنند پیادهسازی میشود .پروتکل DDP توسط زیروکلاینت های vCloudPoint پشتیبانی میشود. پروتکل RDP توسط اکثر زیروکلاینت ها و نیز سیستمعاملهای مایکروسافت پشتیبانی میشود .
شرکت تکنو کلاینت واردکننده انواع زیروکلاینت های برندهای HP و DELL در کشور است و آماده ارائهی هرگونه راهکارهای مبتنی بر مجازیسازی دسکتاپ،طراحی و پیادهسازی و تأمین سختافزاری است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت تکنوکلاینت مراجعه کنید .