بیشتر از چند ماه از عرضه عمومی ChatGPT نگذشته، اما اثر آن بر جهان مانند یک بمب است. اکنون هوش مصنوعی دیگری معرفی شده که Auto-GPT نام دارد و با هوش بالاتر خود احتمالاً میتواند سرها را به سمت خود برگرداند. این روزها هوش مصنوعی به مدد مدلهای زبانی بزرگ دوباره جان گرفته و توجه زیادی را به خود جلب کرده است. ولی اگر تصور داشتید به این زودی رقیبی برای ChatGPT پیدا نمیشود در اشتباه بودید؛ چون اکنون Auto-GPT را پیش رو داریم.
Auto-GPT دقیقاً چیست؟
Auto-GPT یک نرم افزار پایتون متن باز آزمایشی است که از GPT-4 برای عملکرد خودکار خود بهره میگیرد. به این معنی که Auto-GPT قادر است کارها را بدون دخالت انسان انجام دهد.
GPT یا Generative Pre-trained Transformer به معنای «ترنسفومرِ از پیش تعلیمیافته زایا» است؛ به زبان دیگر این فناوری سعی میکند عملکرد مغز انسان را تقلید کند. ولی برخلاف ChatGPT که باید از کاربران ورودی بگیرد، Auto-GPT نیازی به دریافت ورودی از کاربر ندارد.
این هوش مصنوعی تواناییهای زیادی دارد؛ میتواند تحقیق کند، از اشتباهاتش درس بگیرد و بر اساس شرایط رفتارش را عوض کند. Auto-GPT مدعی است که سرعت و بهره بیشتری نسبت به مغز انسانها دارد. به نظرتان ترسناک نیست؟ اگر این هوش مصنوعی واقعاً شبیه به آن چیزی باشد که ادعا میکند، میتواند تهدیدی جدی برای بسیاری از مشاغل محسوب شود.
چه کسی Auto-GPT را توسعه داده است؟
Auto-GPT در 30 مارس (10 فروردینماه) توسط کمپانی کوچکی به نامSignificant Gravitas در گیتهاب منتشر شد.
اگر چه با GPT-4 هدایت میشود که جدیدترین و پیشرفتهترین مدل هوش مصنوعی OpenAI میباشد.
نحوه عملکرد Auto-GPT چگونه است؟
Auto-GPT چهار بخش کلیدی دارد که باعث میشود این هوش مصنوعی به همان اندازه که ادعا میکند بهینه و کارآمد باشد. این فناوری از مدل GPT-4 استفاده میکند که جدیدترین مدل زبانی OpenAI است و توانایی تفکر دارد.
این برنامه به گونهای طراحی شده که بتواند به طور خودکار کارکردش را تکرار کند و اشتباهاتش را اصلاح نماید. Auto-GPT از این طریق از این اشتباهات درس هم میگیرد.
در نهایت Auto-GPT قابلیتهای چندعملکردی دارد. این برنامه میتواند در عرض چند لحظه در اینترنت جست و جو کند و اطلاعات مدنظر خود را بهدست آورد و آنها را ذخیرهسازی کند یا اطلاعات قبلی خود را بهروز نماید.
یک مهندس کامپیوتر اقدام به نوشتن یک برنامه با Auto-GPT کرده است. این هوش مصنوعی خودش متوجه شده که کامپیوتر کاربر فاقد بستر Node است؛ در نتیجه خودش آن سرور را روی کامپیوتر نصب کرده است؛ بدون آن که کاربر از آن بخواهد.
چگونه از Auto-GPT استفاده کنیم؟
متأسفانه برخلاف ChatGPT که یک رابط تحت وب دارد، برای استفاده از Auto-GPT به کمی دانش فنی نیاز دارید و باید چند برنامه خاص را دانلود کنید. پیشنیازهای این فناوری پایتون 3.8، یک کلید API از OpenAI و یک کلید API از PINECONE است. البته اگر میخواهید صدای این هوش مصنوعی را بشنوید به یک کلید API از ElevenLabs هم نیاز دارید.
پس از نصب این پیشنیازها، میتوانید با کمک این راهنما Auto-GPT را راهاندازی کنید.
چرا باید در مورد Auto-GPT نگران باشیم؟
در ماههای اخیر نگرانیهایی در مورد استفاده دانشآموزان از ChatGPT برای انجام تکالیف مطرح شده بود. اما نگرانی از Auto-GPT در سطح دیگری است! این برنامه بدون دخالت کاربر میتواند کارهای زیادی را به صورت خودکار انجام دهد و عملاً جایگزین برخی مشاغل شود.
تفاوت AI و AGI چیست؟
به زبان ساده هوش مصنوعی (AI) مفهوم گستردهای است که به سیستمهای کامپیوتری قادر به انجام کار با هوش انسانی اشاره دارد. در مقابل هوش جامع مصنوعی (AGI) اشاره به هوش مصنوعی دارد که میتواند کارها را با بهرهگیری از هوش و منطق خودش انجام دهد. درست مثل یک انسان!
ChatGPT یا Auto-GPT: کدام بهتر است؟
علیرغم اینکه ChatGPT یک ربات چت بسیار تواناست، اما هنوز هم یک ربات چت است. به عنوان یک ربات چت، تنها قادر به پاسخگویی به چیزهایی است که همان موقع در قالب دستور از آن پرسیده میشود. بنابراین فقط از طریق دستورات انسان قادر به انجام کارهای فوقالعاده است.
تواناییهای Auto-GPT از این هم فراتر رفته؛ جوری که از آن بخواهید چیزی که در مورد آن هیچ دانشی ندارید را انجام دهد و تماشایش کنید!
بیایید این مورد را با یک مثال بررسی کنیم:
فرض کنید میخواهید با ChatGPT برای تولد فرزندتان برنامهریزی کنید. چه میکنید؟ خوب به ChatGPT بروید و عبارت «کمکم کن یک مهمانی تولد برای دختر 8 سالهام برنامهریزی کنم» را تایپ کنید. در عرض چند ثانیه لیستی از چیزهایی که باید به آنها توجه کنید جلوی شماست.
ChatGP لیستی ارائه کرد که به ما میگفت برای تم تولد، محل برگزاری، هدایا، غذا و نوشیدنی، تزئینات و لیست مهمانان برنامهریزی کنیم. مسئله این است که برنامهریزی برای تولد کمی پیچیدهتر از این حرفهاست. بنابراین ما دو زیرمجموعه از مشکلات را در نظر گرفتیم، دعوتنامهها را به لیست مهمانان خود ارسال کردیم و هدیه خریدیم. یعنی باید یک بار دیگر از ChatGPT درخواست میکردیم؛ این بار سوالاتی در مورد نحوه برنامهریزی لیست مهمانها، ارسال دعوتنامهها، ایدههای هدیه و … پرسیدیم.
بنابراین میبینید که برای برنامهریزی یک تولد، باید تمام زیرمجموعه مراحل برنامهریزی تولد را به سرعت طی کنیم؛ که واقعاً زمانبر است.
«ما»، انسانهایی که دستور را انجام میدهند عوامل انسانی هستیم. Auto-GPT وعده جایگزینی این عوامل انسانی با عوامل هوش مصنوعی است. بنابراین وقتی از GPT میخواهید کاری انجام دهد، بسته به محدودیتهایش عمل میکند.
یا مثلاً شخصی به Auto-GPT وظیفه ایجاد پادکست را داده است. Auto-GP چه کرد؟ خوب، چندین صفحه وب را برای جمع آوری اطلاعات مرور کرد و از آن برای ساخت پادکست استفاده نمود.
تحت تاثیر قرار نگرفتهاید؟ یک مثال دیگر، شخص دیگری از آن برای ساختن یک تحلیلگر سرمایه گذاری خودکار استفاده کرد.
Auto-GPT چگونه کار میکند؟
Auto-GPT بسیار شبیه ChatGPT عمل میکند؛ اما با توانایی بیشتری که عوامل هوش مصنوعی ارائه میدهند. میتوانید عوامل هوش مصنوعی را به عنوان دستیاران شخصی خود تصور کنید. درست مثل یک دستیار شخصی که به برنامهریزی و مدیریت وظایف برای کارفرمای خود کمک میکند؛ عامل هوش مصنوعی را نیز میتوان برنامهریزی کرد تا وظایف خاصی انجام دهد؛ یا اینکه بر اساس مجموعهای از قوانین و یک هدف از پیش تعریف شده تصمیمگیری کند.
مانند یک دستیار شخصی، عامل هوش مصنوعی میتواند از طرف یک فرد فعالیت کند؛ وظایفی مثل برنامهریزی قرار ملاقات، ارسال ایمیل، خرید، انجام تجزیه و تحلیل و تصمیمگیریهای مختلف از طرف شما را انجام دهد. درست مانند یک دستیار شخصی، عامل هوش مصنوعی نیز به اندازه دسترسی شما از طریق یک API به آن قدرتمند است.
اگر به اینترنت دسترسی داشته باشید، میتواند اطلاعات را جستجو کند اما همین. اما اگر به آن اجازه دسترسی به ترمینال رایانه خود بدهید، به لحاظ تئوری میتواند مثلاً برنامهها را به صورت آنلاین جستجو کند؛ یا در صورتی که آن برنامهها را برای اجرای هدفش ضروری بداند نصبشان کند. به آن اجازه دسترسی به کارت اعتباری خود را بدهید و خب؛ احتمالاً نباید این کار را انجام دهید!
Auto-GPT اصولاً یک ربات همراه است که به GPT میگوید چه کاری انجام دهد. شما به ربات همراه میگویید که هدفتان چیست. ربات نیز به نوبه خود از GPT و چندین API برای انجام هر چیزی برای رسیدن به هدفش استفاده میکند.
نتیجهگیری
در این مقاله به بررسی هوش مصنوعی جدید Auto-GPT که به نوعی رقیب ChatGPT محسوب میشود پرداختیم. در مورد Auto-GPT، خاستگاه آن و قابلیتهایش صحبت کردیم. سپس به مقایسه آن با ChatGPT پرداختیم و در نهایت به مزایا و معایب هر یک اشاره نمودیم. برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد تکنولوژی کلیک کنید. ممنونیم از این که تا انتها همراه ما بودید.