ورک استیشن

تفاوت ورک استیشن و PC

تفاوت ورک استیشن و PC

شباهت ظاهری ورک استیشن و PC باعث شده که از نظر عموم دارای کارایی و عملکرد یکسان درنظر گرفته شوند. در صورتیکه این دو تفاوت های بسیاری با هم دارند. هرکدام برای پاسخگویی به نیازهای گروه خاصی از کاربران طراحی و ارائه شده اند. در این مطلب به بررسی تفاوت ورک استیشن و PC می پردازیم.

ورک استیشن چیست؟

ورک استیشن یا ایستگاه‌های کاری رایانه هایی هستند که امکان پردازش‌های سنگین را برای یک و یا چند کاربر به وجود می‌آورند و توسط گروه خاصی از کاربران که کارهای محاسباتی پیچیده ای را انجام می دهند، مورد استفاده قرار می گیرند. این گونه کاربران نیازمند دستگاه هایی هستند که به طور کلی قدرت بیشتری نسبت به رایانه های شخصی داشته باشند.

ویژگی های ورک استیشن:

  • مهم ترین ویژگی ورک استیشن، پردازنده قدرتمند است.
  •  استفاده از چند سوکت پردازنده و پشتیبانی تا 4 پردازنده
  • حافظه رم با قابلیت تصحیح خطا (EEC)
  • انجام چندین کار به طور همزمان
  • سوکت‌های اضافی برای اضافه کردن اسلات‌های رم
  • کارت گرافیک حرفه ای، با سرعت و عملکرد بالا و داشتن چند خروجی گرافیکی
  • حفظ عملکرد در طول زمان و کارکرد 24 ساعته بدون وقفه
  • برخورداری از یک یا چند نمایشگر
  • برخورداری از آداپتورهای با سرعت بالا

تفاوت ورک استیشن و PC

تفاوت ورک استیشن و PC

  • پردازندههای قدرتمند و چند هستهای: با افزایش تعداد هسته‌های پردازنده قدرت پردازشی سیستم نیز افزایش می‌یابد. این به معنای افزایش حداکثری کارایی سیستم نمی‌باشد. زیرا نوع نرم افزارهای نصب شده نیز در این موضوع اثر می‌گذارند اما نمی‌توان از مزایای آن غافل شد. ورک استیشن‌ها قابلیت پشتیبانی از چند پردازنده را دارند که این قابلیت در PC ها وجود ندارد.
  • کارت گرافیک:  ورک استیشن‌ها دارای کارت‌های گرافیک قوی‌تری نسبت به PCها هستند. عمدتا در آن‌ها از کارت‌های گرافیک NVIDIA Quadro استفاده می شود. می توان از NVIDIA Tesla GPU  نیز استفاده کرد.
  • حافظه رم: ورک استیشن‌ها به طور تقریبی دو برابر PCها حافظه دارند. یا با همان ظرفیت از DIMMهای کوچک‌تر و ارزان‌تری بهره می‌گیرند. از آنجایی که حافظه‌های رم دارای قابلیت تشخیص خطا هستند، میزان و سرعت حافظه رم در ورک‌استیشن‌ها اهمیت بسزایی دارد. زیرا برای کاربرانی که روی پروژه‌ها بزرگ و پیچیده کار می‌کنند این موضوع حیاتی است که قبل از این که خطاها روی سیستم اثر بگذارد آن‌ها را رفع می‌نمایند و از اتفاقات Crash و Downtime پیشگیری می‌کنند.

تفاوت ورک استیشن و PC

 

  • هارد درایوها: میزان و سرعت فضای ذخیره سازی در Pcها به دلیل اینکه امور پیچیده و سنگینی انجام نمی‌دهند در حد نرمال است. اما در ورک استیشن‌ها بایستی از هارد درایوهای با ظرفیت بالا استفاده کرد تا بتوان از چند ترابایت هارد درایو پشتیبانی نمود.
  • کارت گرافیک: طراحی ورک استیشن‌ها به گونه‌ای است که می‌توانند از یک یا چند کارت گرافیک حرفه‌ای پشتیبانی نمایند. اما کارت‌های استفاده شده در pcها یک عدد کارت معمولی می‌باشد.
  • قیمت: قیمت ورک استیشن‌ها نسبت به  pcها بالاتر است. چرا که سخت افزارهای استفاده شده در آن سطح بالا و معمولا گران قیمت می‌باشند.
  • کارایی: ورک استیشن‌ها با توجه به پیکربندی که دارند می‌توانند چند برابر کارایی که سیستم‌های PC برای کاربران فراهم می‌کنند، ارائه دهند این خصوصیت در کارهایی هم چون شبیه‎‌سازی، مدل‌سازی و … اهمیت زیادی دارد.
  • طول عمر: ورک استیشن‌ها ها با توجه به نوع کاربری که دارند باید طول عمر بیشتری نسبت به PC  ها داشته باشند و بتوانند برای مدت طولانی بدون خرابی کار کنند. این اتفاق از طریق قطعات به کار رفته در ورک استیشن‌ها رقم میخورد زیرا دارای طول عمر بالا می‌باشند.

تفاوت ورک استیشن و PC

مزایا و معایب ورک استیشن چیست؟

مهمترین مزیت های ورک استیشن، اشتراک در منابع سخت افزاری و نرم افزاری، امکان بهره مندی اشتراکی از نرم افزارهای تخصصی و بانک های اطلاعاتی و کاهش هزینه های امنیتی است. و از مهمترین معایب آن نیز هزینه راه اندازی نسبتا گران، کاهش سطح و سرعت منابع در حال استفاده در زمان اضافه شدن کاربران و نیز هزینه های غیر منطقی در برابر فناوری های جایگزین مانند مجازی سازی و سرور های است.

نتیجه گیری:

Pc ها می توانند کارهایی معمولی مانند کار با نرم افزار ورد ، ایمیل و … را به انجام برسانند. اما کارهای مهندسی در سطح پیچیده، محققین و هم چنین آنالیزگرهای اقتصادی برای انجام کارهایی مثل رندر کردن، تولید محتوای دیجیتال، پردازش و محاسبات به ورک استیشن ها نیاز دارند. البته برای انجام امور نیمه حرفه ای می‌توان از ورک استیشن های رده پایین استفاده کرد که دارای قابلیت اطمینان و بهره وری هستند.

از طرف دیگر بدیهی است که با پرداخت هزینه بیشتر می توان سیستمی داشت که امکانات بیشتری دارشته باشد. اما بهترین کار تهیه سیستمی است که در کنار کارایی و امکانات ایده آل، دارای قابلیت اطمینان بوده و بهره وری بالایی نیز داشته باشد. شما می توانید با در نظر گرفتن موارد ذکر شده در بالا بهترین و کاراترین سیستم را برای خود تهیه نمایید.

تکنوکلاینت واردکننده انواع ورک استیشن، کیس‌های آماده و مینی کیس می باشد. تمامی محصولات از برترین برندهای روز دنیا هستند و دارای گارانتی معتبر هستند. در صورت هرگونه سوال و راهنمایی میتوانید با مشاورین ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *