تکنولوژی

متاورس چیست؟

متاورس چیست؟

اولین بار در سال 1992 نیل استفنسون یک نویسنده مشهور آمریکایی در کتاب Snow crash از کلمه متاورس (Metaverse) استفاده کرد. متاورس به زبان ساده از دیدگاه فیس بوک، متاورس مجموعه ای از جهان های موازی که می توانید با آدم های مجازی که نمونه های مجازی آنها نیز در آن دنیا وجود دارند تعامل داشته باشیم و برای روشن شدن بیشتر این موضوع می توان به بازی های sims&secend life اشاره کرد که شما در این بازی ها شخصیت مجازی میسازید و کارهای این شخصیت ها را در دنیای مجازی کنترل می کنید، حال تفاوت این بازی ها با متاورس این است که شما شخصیت مجازی نمی سازید بلکه با یک هدست خود، آواتاری از شما وارد دنیای مجازی می شود. هر واکنشی از قبیل راه رفتن و یا ورزش کردن و یا کار کردن توسط کاراکتر کد گذاری شده کامپیوتری نیست بلکه توسط خود شما صورت می پذیرد.

با متاورس بیشتر آشنا شوید!

برای آشنایی بیشتر می توان به فیلم Ready Player One اشاره کرد، در این فیلم نوعی از متاورس رو نشان میدهد که اسم آن OASIS است. در این فیلم زمین با بحران آب، بحران انرژی و کلی گرفتاری های دیگر درگیر است. ادمهایی که روی زمین زندگی می کنند با یک هدست وارد دنیای متفاوت با داستان ها و شخصیت های متفاوت می شوند و در ظاهر خبری از مشکلات زمین در آن دنیای مجازی نیست.

در دنیای مجازی یا به عبارت بهتر دنیای موازی مجازی، هر عملی در زمین انجام می‌شود را می‌توان انجام داد. حتی خیلی از کارهایی که در این دنیا نمیتوانیم انجام دهیم در دنیای مجازی امکان پذیر هست.

هر شخص می تواند ظاهر خود را آنطور که علاقه دارد طراحی کند و شخصیت ها می توانند در این دنیای موازی مجازی با هم سرکار بروند و با هم ورزش کنند، کلاس آموزشی بروند و با هم مسابقه بدهند. حتی می توانند با سازو کارهایی که برای متاورس طراحی می شود درآمد کسب کنند و یک زندگی متفاوت برای خود بسازند.

متاورس چیست

بازی‌های کامپیوتری

این بازی‌ها در اواسط دهه 2000 هم وجود داشتند ولی هم اکنون اخبار متاورس داغ شده است. دلیل آن اولا پیشرفت تکنولوژی هایی مثل واقعیت مجازی و فاویوجی و پردازنده هاست که می‌توانند دنیا را با سرعت، جزییات و گرافیک فوق العاده بالاتری بسازند و دلیل دیگر وجود اینترنت غیر متمرکز، رمز ارزها و NFT که می‌توانند تبادلات مالی این دنیاها را راه اندازی کند و سرمایه گذاری سنگین شرکت‌های بزرگ، باعث می‌شود مردم بیشتر در مورد متاورس هیجان زده شوند. برای مثال فیس بوک سرمایه گذاری زیادی روی این پروژه انجام داده است. در حدی خود را درگیر این پروژه کرده که حتی حاظر است نام خود را تغییر دهد. کمپانی UNI-T و NVIDIA مشغول ساختن زیر ساخت های گرافیکی این دنیاهای متاورس هستند.

جالب است که بدانید نرم افزارها و بازی‌های زیادی هستند که از این ایده استفاده می کنند، به جز بازی، شرکت‌هایی مثل فیس بوک، محیط کار مبتنی بر همین ایده را هم ساختند که شما می توانید با آواتار خود در محیط کار حاضر شوند، سرکار یک دنیای مجازی است که کارمندان آن می تواند یکی از ایران، یکی از کانادا و یکی از کشور دیگر باشند که با آواتار خود به دنیای مجازی می‌آیند و می‌توانند در جلسات حاضر شوند.

متاورس اینقدر قابلیت کشف نشده و جدید دارد که می‌توان آن را یک تکنولوژی انقلابی نامید. از دیدگاه فلسفی انسان‌ها اعتقاد دارد این دنیایی که زندگی می کنیم یک دنیای نا عادلانه و یکنواخت است و چه چیزی بهتر از یک شروع دوباره؟؟

ساختن یک دنیای جدید و عادلانه، قوانین خاص که همه بتوانند در آن پیشرفت کنند و در آنجا اصلا گرفتاری‌های دنیای واقعی را نداشته باشند. بر خلاف بازی‌های دیگر که بین درک و دنیای واقعی، فاصله‌ی چشم‌گیری وجود داشت، اینجا این فاصله از بین می‌رود و مستقیم وارد متاورس می‌شوید.

متاورس

نقاط ضعف متاورس؟

  • تعاملات انسانی کمرنگ می شود.
  • آدم ها را نمی توان از کاراکتر های کامپیوتری تشخیص داد.
  • نبودن قوانین

سوالی که پیش می آید این است که کدام شرکت‌ها روی متاورس سرمایه گذاری می‌کنند و انگیزه‌ی آن‌ها چیست؟

متاورس پروژه ای نیس که یک شرکت به تنهایی بتواند انجام دهد! وقتی خبر میرسد که فیس بوک سرمایه گذاری سنگین برای متاورس انجام داده شک برانگیز است!!!

فیس بوک شرکتی نیس که بتوان به ان اعتماد کرد! چه تضمینی هست که متاورس، تبلیغات هدفمندی نشود که رو درو دیوار خونتون نمایش داده شود، یا بعد مدتی مشکلات مالی و مسکن و یا سازمان هایی که مردم مجازی رو اذیت می کنند پیدا نشود؟؟؟

نکات هیجان انگیر و نکات منفی هیچ کدام واقعی نیستند. متاورس هنوز یک ایده است و کلی سوال بدون جواب هست؟؟؟

  • آیا شرکت هایی مثل فیس بوک می توانند متاورس را کنترل کنند؟
  • چه سازمان هایی برای کنترل دنیای مجازی نیاز داریم؟
  • چه تعداد جهان موازی درست می شود؟
  • دسترسی به جهان های موازی چگونه است؟
  • آیا هر شرکت هدست و جهان خود را می فروشد؟
  • آیا کاربر ها می توانند با هدست های استاندارد، در هر جهانی که دوست دارند، فعال باشند؟
  • آیا هدست های قوی تر به معنی داشتن قدرت و توانایی بیشتر است؟

تهیه شده در تیم محتوای تکنوکلاینت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *